Antena Căutare

Joseph Daul, liderul grupului PPE: Situatia din Romania "poate fi considerata o lovitura de stat"

Joseph Daul, liderul grupului PPE din Parlamentul European, considera ca indepartarea lui Vasile Blaga, presedintele Senatului, a Robertei Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, si a lui Traian Basescu poate fi considerata o lovitura de stat.

"Inlaturarea primilor trei oameni in stat, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si presedintele tarii, in doar patru zile, prin incalcarea regulamentelor Parlamentului, legilor si a Constitutiei, pot fi considerate lovitura de stat", afirma Joseph Daul, intr-o declaratie remisa MEDIAFAX .

"Prim-ministrii europeni nu ar trebui sa actioneze in contradictie directa cu instantele constitutionale, de asemenea judecatorii, la orice nivel, nu trebuie sa se simta intimidati in niciunul dintre statele membre al Uniunii Europene. Institutiile europene ar trebui sa ia masurile corespunzatoare pentru a se asigura ca statul de drept este respectat in toate statele membre", a mai declarat liderul grupului PPE.

Joseph Daul este un politician francez, actualmente lider al grupului PPE din Parlamentul European, din care face parte si partidul PDL.


foto: gov.ro

Doi romani suspectati de escrocherie au fost arestati in Thailanda... SUA, despre evenimentele din Romania: "Ameninta echilibrul democratic si submineaza institutiile independente"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x