Antena Căutare

Julian Assange, dupa eliberare: Ma ingrijoreaza o eventuala extradare in SUA

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange se teme de o eventuala extradare in Statele Unite. El a facut aceasta marturisire la cateva ore dupa ce a fost eliberat pe cautiune.

La scurt timp dupa ce a iesit din inchisoare, Julian Assange a fost vazut intr-un local din Londra.

"Nu ma tem prea tare de o extradare in Suedia, ma ingrijoreaza mai mult o eventuala extradare in Statele Unite", a declarat Assange.

Potrivit cotidianului New York Times, autoritatile americane vor sa il acuze pe Assange de conspiratie si sa ceara judecarea lui la Washington.

"Am auzit un zvon de la avocatii mei din America - nu a fost confirmat inca - cum ca s-ar fi formulat niste acuzatii impotriva mea in Statele Unite"

Fondatorul Wikileaks e suspectat ca a conspirat cu un fost analist al armatei americane, ca sa dea publicitatii documente secrete. Aceasta acuzatie ar fi mult mai grava decat infractiunea de abuz sexual, pentru care s-a cerut extradarea lui in Suedia.

In plus, acesta se teme ca guvernul de la Washington ar face presiuni foarte mari, in cazul in care ar vrea sa-l vada pe banca acuzatilor.

Assange a fost eliberat ieri contra unei cautiuni de 280.000 de euro. Judecatorii i-au impus insa restrictii destul de dure.

Pe langa restricttia de a fi acasa la ora 22.00, Assange mai trebuie sa poarte permanent o bratara de localizare si sa se intalneasca in fiecare zi cu ofiterii britanici.

Aeroportul din Geneva, inchis din cauza ninsorilor... Putin nu exclude o candidatura la alegerile parlamentare din 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x