Antena Căutare

Jumătate din lume, infectată cu coronavirus! Ieri, China a raportat mai puține cazuri decât România

Harta lumii este jumătate roșie. Din cele 195 de țări recunoscute oficial, 122 sunt infectate cu coronavirus. Miercuri, România a „bătut” China la numărul pacienților depistați cu COVID-19.

Jumătate din lume, infectată cu coronavirus! Ieri, China a raportat mai puține cazuri decât România
Jumătate din lume, infectată cu coronavirus | ArcGIS

126.000 de oameni bolnavi, 68.000 de vindecați și peste 4.630 de morți. Este bilanțul provizoriu al pandemiei de coronavirus.

Din China, virusul a ajuns 122 de țări din toată lumea. În timp ce Cuba, Honduras și Coasta de Azur se confruntă cu primele cazuri de coronavirus, Bulgaria Irlanda, Suedia și Indonezia au înregistrat primele decese.

România, mai multe cazuri de COVID-19 decât China

Miercuri, China a raportat 15 cazuri noi de coronavirus, în timp ce România a avut ziua cu cele mai mulți pacienți diagnosticați cu COVID-19, 18.

Să nu uităm: China, are o populație de 1,4 miliarde, România, 19 milioane.

Oficial, pandemie de coronavirus

În prezent, de la descoperirea coronavirusului în Wuhan (China), la finalul anului trecut, peste 115.000 de oameni din mai multe de 100 de ţări au fost infectaţi cu Covid-19.

Numărul deceselor la nivel mondial a depăşit 4.000, iar în acest context Organizația Mondială a Sănătății declară pandemie de coronavirus,

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a recunoscut: „Nu am mai văzut niciodată o pandemie provocată de un coronavirus”.

El a adăugat că totuşi crede că poate fi controlată: „Am făcut o evaluare, iar situaţia generată de Covid-19 poate fi caracterizată drept pandemie”!

Măsuri extreme pentru stoparea răspândirii COVID-19

Italia închide toate activitățile comerciale, exceptând farmaciile și alimentarele, poșta și băncile, anunță premierul Giuseppe Conti.

Președintele american Donald Trump a anunțat, miercuri, că granițele Statelor Unite ale Americii se închid pentru persoanele care vor să intre din Europa, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Suspendăm toate călătoriile din Europa către Statele Unite ale Americii, în următoarele 30 de zile”, a anunțat Donald Trump, într-un discurs pe care l-a susținut din Biroul Oval, la doar câteva ore după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus.

Coronavirus - Primul deces în Grecia. Peste 400 de oameni de la bordul unui feribot, în carantină... Zeci de morți în Iran, după ce au consumat alcool contrafăcut în încercarea de a ține coronavirusul la distanță...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x