Căutare Live

Justiţia americană blochează o nouă măsură a lui Trump în domeniul imigraţiei

Justiţia americană i-a aplicat o nouă lovitură preşedintelui american Donald Trump, împiedicând intrarea în vigoare, prevăzută duminică, a unei măsuri care ar fi limitat emiterea de vize imigranţilor care nu au o asigurare de sănătate, relatează AFP.

Sesizat de urgenţă, un judecător federal din Oregon a blocat sâmbătă o ”proclamaţie prezidenţială” - pe o perioadă de 28 de zile -, pentru a le da mai mult timp părţilor să prezinte argumente pe fond, potrivit unei copii a hotărârii, pe care AFP scrie că a consultat-o.

”Hotărârea unui singur judecător de a anula o politică care, potrivit preşedintelui, este cea mai în măsură să protejeze sistemul de sănătate american, este nedreaptă şi rea”, a reacţionat duminică Casa Albă.

Doar imigranţii care pot dovedi că ”nu vor impune o povară substanţială” sistemului de sănătate american vor primi vize de intrare în ţară, a decis Trump la începutul lui octombrie.

”Imigranţii care intră în ţara noastră nu ar trebui să ne apese sistemul de sănătate şi, în consecinţă, pe contribuabilii americani”, afirmă el în această proclamaţie.

Lupta împotriva imigraţiei ilegale şi restricţii în primirea străinilor constituie unii dintre principalii piloni ai politicii lui Donald Trump.

Un mare număr de decizii ale locatarului Casei Albe au fost blocate de justiţie.

Administraţia miliardarului republican a formulat cu regualritate recursuri la Curtea Supremă, care i-a dat dreptate în douărânduri în această vară.

Sursa : news.ro

Directorul general al grupului McDonald’s a fost demis din cauza unei relaţii consimţite cu o angajată... Directorul campaniei din 2016 a lui Trump Paul Manafort a răspândit zvonul că Ucraina şi nu Rusia a piratat e-mailurile ...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri