Antena Căutare

Justitia sarba are un martor care a participat la traficul de organe in Kosovo

Justitia sarba are un martor care afirma ca a participat la presupusul trafic de organe in timpul conflictului din Kosovo, de care este acuzata gherila kosovara, caz care a facut obiectul unei anchete internationale, informeaza AFP.

"Avem o persoana care depune marturie in legatura cu o procedura medicala facuta in nordul Albaniei, referitoare la prelevari de organe de la sarbi rapiti in timpul conflictului din 1998-1999 din Kosovo "dintre gherila separatista albaneza kosovara si fortele sarbe, a afirmat procurorul Vladimir Vukcevici, care a precizat ca martorul este un "kosovar albanez care a participat la conflict" si care afirma ca a urmat o formare in prelevare de organe participand el insusi la cel putin o astfel de operatiune.

"El a descris o operatiune de prelevare a inimii unui prizonier sarb, intr-un loc din apropiere de Kuke (in nordul Albaniei), la sfarsitul anilor '90", a continuat procurorul. "Inima a fost apoi vanduta pe piata neagra. El descrie procedura in detaliu", a subliniat Vukcevici, potrivit caruia barbatul povesteste, de asemenea, despre transportarea acestui organ catre aeroportul din capitala albaneza, Tirana.

Un raport al parlamentarului elvetian Dick Marty, adoptat in ianuarie 2011 de Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, descrie un presupus trafic de organe realizat de gherila kosovara albaneza pe teritoriul albanez in cadrul conflictului cu fortele sarbe. Dick Marty evoca in raportul sau numele unor fosti lideri ai gherilei separatiste kosovare albaneze, intre care cel al lui Hashim Thaci, actualul premier. Thaci si autoritatile albaneze au dezmintit aceste acuzatii.

Sursa: Antena3.ro

Franta isi trimite la Bucuresti ministrii pentru a discuta despre problema romilor... Barack Obama este favorit in ultimele sondaje...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x