Căutare Live

Khamenei îndeamnă la o consolidare a relaţiilor între ţările de la Golful Persic

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, doreşte o consolidare a relaţiilor între ţara sa şi ţările din regiunea Golfului Persic, în vederea înfruntării problemelor actuale, pe care le impută Statelor Unite ”şi prietenilor lor”, relatează Reuters.

”Situaţia în regiune este neadecvată din cauza (...) Statelor Unite şi prietenilor lor, iar singurul mod de a-i face faţă este cooperarea interregională”, i-a spus el duminică şeicului Qatarului Tamim bin Hamad al Thani, un aliat al Statelor Unite, care a efectuat o vizită la Teheran.

”Iranul nu a încetat să anunţe că este pregătit să stabilească relaţii mai puternice cu ţările din regiune”, a scris ayatollahul pe Twitter după această întâlnire, denunţând ”prezenţa corupătoare” a Statelor Unite şi aliaţilor lor, potrivit AFP.

Tensiunile dintre Teheran şi Washington, puternice în dosarul nuclear, au crescut în urma asasinării la 3 ianuarie a generalului iranian Qassem Soleimani într-un atac aerian în Irak, alimentând temeri cu privire la izbucnirea unui război în regiune.

Iranul a rispostat trăgând 22 de rachete asupra a două baze iraliene în care se află militari americani, un atac care nu s-a soldat cu vreo victimă americană. Washingtonul a impus apoi noi sancţiuni economice Teheranului.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Şefa Executivului din Hong Kong: Soliditatea centrului financiar al oraşului nu a fost subminată de proteste...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri