Antena Căutare

Kievul cere ajutorul FBI într-o anchetă cu privire la un atac cibernetic vizând Burisma, comis de hackeri cu legături cu spionajul militar rus GRU

Ucraina a cerut poliţiei federale americane (FBI) să ancheteze cu privire la un atac cibernetic vizând Burisma, un grup energetic aflat în centrul ”scandalului ucrainean” care a condus, în Statele Unite, la procedura în vederea destituirii lui Donald Trump, a anunţat joi la Kiev un oficial de la Ministerul ucrainean de Interne, relatează Reuters.

Potrivit unei societăţi californiene în domeniul securităţii cibernetice - Area 1 Security -, hackeri ruşi aflaţi în subordinea serviciului militar rus de informaţii (GRU) au încercat să pătrundă în mesageria internă a grupului.

”Acest atac cibernetic pare să fi avut loc în cooperare cu serviciile secrete ruse”, a acuzat într-o conferinţă de presă Artiom Miniailo.

Surse apropiate Burisma au declarat că site-ul companiei a fost ţinta mai multor tentative de intruziune în ultimele şase luni.

Hunter Biden a lucrat din 2014 în 2019 la Burisma Holding.

Republicanii, care-l acuză de corupţie, susţin că ar fi beneficiat de protecţia tatălui său, Joe Biden, care candidează în vederea obţinerii învestiturii Partidului Democrat în vederea alegerilor prezidenţiale americane de la 3 noiembrie.

Donald Trump a fost inculpat de opoziţia democrată americană cu privire la faptul că a condiţionat un ajutor militar destinat Ucrainei de deschiderea unei anchete cu privire la Burisma, cu scopul de a murdări numele lui Biden în campania prezidenţială.

Procesul destituirii locatarului Casei Albe cu privire la abuz de putere şi obstrucţionarea activităţii Congresului începe săptămâna viitoare în Senat.

Sursa : news.ro

Haftar, pregătit să respecte armistiţiul în Libia şi să participe la Conferinţa Internaţională de la Berlin... Atenţionare de călătorie transmisă de MAE: În Franţa, perturbările din transporturile publice ar putea continua...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x