Căutare Live

Kievul studiază şapte teze în legătură cu prăbuşirea avionului UIA în Iran, inclusiv a unui tir de rachetă, a unui atentat sau o problemă tehnică

Autorităţile ucrainene au anunţat joi că studiază şapte teze ale prăbuşirii Boeingului 737 aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA) miercuri la Teheran, în care au murit 176 de oameni - inclusiv teza unui tir de rachetă, a unui atentat sau o problemă tehnică, relatează AFP.

”Examinăm în mod minuţios toate tezele, sunt şapte”, a declarat pentru AFP Serghii Danilov, secretarul Consiliului ucrainean de Securitate şi Apărare Naţională.

Pentru moment, ”niciuna nu este prioritară”, a precizat el.

Între aceste teze figurează cea a unui tir de rachetă antiaeriană asupra Boeingului, a exploziei unei bombe plasate la bord, a coliziunii avionului cu o dronă sau a unei explozii a motorului ”din motove tehnice”.

Avionul de linie al companiei private Ukraine International Airlines a decolat miercuri de la Teheran către Kiev, după care s-a prăbuşit - două minute mai târziu - omorând toate cele 176 de persoane de la bod, în principal iranieni şi canadieni. Între victime se află 11 ucraineeni, dintre care nouă erau membri ai echipajului.

“This is a grief which is difficult to express in words.”

Ukraine International Airlines held a vigil in Kyiv for the crew members and passengers killed in the flight that crashed in Iran

— QuickTake by Bloomberg (@QuickTake)

Ucraina a trimis la Teheran 45 dintre experţii săi, pentru a studia cauzele tragediei.

Delegaţia, care a sosit joi în Iran, speră să poată participa la anchetă şi mai ales la ”decriptarea cutiilor negre” ale Beoingului, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în contextul în care Iranul a anunţat că refuză să le predea americanilor.

Potrivit lui Danilov, unii dintre experţii ucraineni trimişi în Iran au participat la ancheta cu privire la distrugerea zborului MH17, doborât de o rachetă deasupra estului Ucrainei aflate în război, în 2014, o tragedie soldată cu 298 de morţi.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Papa Francisc, declarații tulburătoare! Ce a spus despre conflictul dintre SUA și Iran...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri