Antena Căutare

Kim Jong-Il are tren invizibil!

Gratie tehnologiilor avansate, trenul blindat al liderului nord-coreean Kim Jong-Il a devenit aproape invizibil pentru satelitii-spion americani, relateaza ziarul nipon Sankei Shimbun, citand surse de la Seul

Intre altele, trenul a fost acoperit cu un invelis special, realizat dupa tehnologia stealth, adica este imposibil de detectat de radare, de senzori in infrarosu si dispozitive de captare a sunetelor.

Dupa cum relateaza presa nipona, SUA incearca sa tina sub observatie, cu ajutorul satelitilor spion si avioanelor de mare altitudine, miscarile presedintelui Coreii de Nord, care se deplaseaza doar cu masina si pe calea ferata. Nu o data, serviciile secrete americane au incercat sa intercepteze convorbirile telefonice purtate de Kim Jong-Il de la 'resedinta sa pe roti', cum mai este numit trenul blindat al acestuia.

De-a lungul anilor, liderul de la Phenian a recurs la diverse strategeme pentru a insela vigilenta serviciilor secrete occidentale, punand in circulatie copii ale trenului sau blindat. De asemenea, conform ziarului sud-coreean Joong Ang Ilbo, Phenianul incearca in prezent sa-si extinda reteaua de tuneluri subterane care leaga resedinta lui Kim Jong Il de obiective de partid, militare si guvernamentale.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: dvice.com

Ziar sofiot: “Amanarea aderarii la Schengen este o binecuvantare pentru Bulgaria”... Finlanda face front comun cu Franta si Germania si se opune aderarii Romaniei la Schengen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x