Antena Căutare

Kim Jong-Un a fost proclamat "lider suprem" in Coreea de Nord

Coreea de Nord l-a proclamat "lider suprem" pe Kim Jong-un, fiul si succesorul lui Kim Jong-il, intr-un miting militar de amploare organizat joi, la Phenian.

Noul lider a fost elogiat de presedintele interimar al statului si confirmat ca urmatorul conducator si "mostenitor al inteligentei, caracterului, simtului moral si curajului lui Kim Jong-Il".

Mitingul din Piata Lim Il-sung a fost incheiat prin intonarea "Internationalei" de catre o orchestra militara si 20 de lovituri de tun. Astazi este ultima zi de doliu national in onoarea lui Kim Jong-il, cel care a fost liderul tarii timp de 17 ani.

Bocetele sincere sau regizate ale nord-coreenilor au fost inlocuite de sunetul sirenelor.

Zeci de mii de oameni s-au adunat in Piata Kim il-sung, joi, pentru a-i aduce un ultim omagiu mult iubitului conducator, Kim Jong-Il. Presedintele Marii Adunari Nationale a tinut un discurs in fata soldatilor.

Oficialii civili si militari vazuti in jurul noului lider nord-coreean Kim Jong-un vor juca un rol esential in primii pasi pe care ii va face tanarul lider lipsit de experienta in afaceri de stat si care mosteneste o economie ruinata cu o populatie devasta de foamete.

Kim Jong-Il a murit pe 17 decembrie, in urma unui stop cardiac. Anuntul oficial al mortii sale a fost facut insa dupa doua zile.

Sursa: Antena3.ro

Foto: gawker.com

VIDEO! Ploaie “ucigasa” in Brazilia... Vladimir Putin respinge dialogul cu opozitia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x