Antena Căutare

Kim Jong-Un, prezentat oficial drept numarul doi in ierarhia regimului nord-coreean

Fiul cel mic al liderului nord-coreean Kim Jong-il si, probabil, succesorul acestuia, a fost prezentat in mod oficial numarul doi in ierarhia regimului nord-coreean, numele lui figurand pentru prima data intr-un document oficial

Presa de stat a prezentat numele sau pe pozitia a doua dupa Kim Jong-il, dintre membrii Comitetului de stat care organizeaza funeraliile lui Jo Myong-Rok, un membru al regimului stalinist mort sambata la varsta de 82 de ani.

Coreea de Nord a format "un comitet de stat pentru funeralii, din care fac parte presedintele Kim Jong-Il, Kim Jong-Un si alti 169 de membri", anunta agentia oficiala nord-coreeana KCNA.

Din acest comitet fac parte cei mai influenti membri ai regimului, intre care Kim Yong-Nam, seful Prezidiului Suprem al Adunarii Poporului si Ri Yong-Ho, seful Statului Major al armatei.

"Se poate deduce de aici ca Kim Jong-Un este oficial numarul doi al sistemului politic nord-coreean", afirma Baek Seung-Joo, de la Institutul coreean de Analize in domeniul Apararii.

"O lista oficiala constituie un indiciu bun intr-o tara socialista cum este Coreea de Nord", adauga analistul.

Sursa: jurnalul.ro

Cainii-bomba, noua amenintare terorista din partea Al Qaeda... Germania: Un transport de deseuri nucleare a provocat proteste violente...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x