Căutare Live

Kim Jong Un recunoaşte o "gravă" situaţie economică în Coreea de Nord

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a avertizat pe principalii lideri ai Partidului Muncitorilor, aflat la putere, că ţara se confruntă cu "o gravă situaţie" economică şi îndemnat la măsuri urgente pentru a o remedia, relatează AFP.

Declaraţiile sale, citate luni de presa oficială, intervin în contextul unei sesiuni plenare a partidului deschisă sâmbătă, cu câteva zile înainte deexpirarea ultimatumului dat la sfârşitul anului de Phenian Washingtonului.

În lipsa unor progrese în cadrul discuţiilor despre programul nuclear nord-coreean, Kim Jong Un a promis Statelor Unite un "cadou de Crăciun".

Dictatorul nord-coreean, care prezidează această sesiune, a subliniat că a venit momentul ca dezvoltarea economică a ţării ”să ia o cotitură decisivă”.

LIPSĂ DE STATISTICI OFICIALE

El le-a prezentat liderilor partidului "sarcini" de îndeplinit "pentru a îndrepta de urgenţă situaţia gravă pe care o întâmpină principalele sectoare industriale ale economiei naţionale", scria luni agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA.

Coreea de Nord nu publică niciodată statistici economice, iar singurele cifre disponibile cu privire la rezultatele financiare provin din străinătate.

În iulie, Banca Centrală sud-coreeană a estimat o scădere cu 4,1% a creşterii economice în 2018 a ţării, supusă sancţiunilor internaţionale,cea mai importantă contracţie de după foametea devastatoare din anii '90.

În urma unei apropieri în 2018, negocierile cu privire la programul nuclear nord-coreean se aflăîn impas de după eşecul summitului de la Hanoi, în februarie, între Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump.

TENSIUNI DUPĂ TIRURI DE RACHETĂ

Coreea de Nord a efectuat recent o serie de teste la baza de lansare de rachete cu rază lungă de acţiune de la Sohae, în urma unei succesiuni de tiruri de proiectile în săptămânile precedente. Mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU interzice, cu toate acestea, Phenianului să dezvolte un program balistic.

În vederea unei disipări a tensiunilor, Rusia şi China, principalii doi aliaţi ai Coreei de Nord, au depus la jumătatea lui decembrie, la Consiliul de Securitate al ONU, un proiect de rezoluţie privind o reducere a sancţiunilor, sub rezerva unor progrese către ”denuclearizare”. Tokyo a apreciat recent că este ”prea devreme” pentru ridicare a sancţiunilor.

KCNA scrie că această sesiune plenară a intrat luni în a treia zi - oentru prima oară din 1990. De atunci ea dura doar două zile.

Citește și
laurentiu reghecampf la costum
Laurențiu Reghecampf a apărut în public cu iubita sa, Corina "Bilcon" Caciuc. Cum i-au surprins paparazzi
Laurențiu Reghecampf a apărut în public cu iubita sa, Corina "Bilcon" Caciuc. Cum i-au surprins paparazzi
raluca si ion de la mireasa cand se tin de mana
S-a scris că mama lui Ion este educatoarea fiicelor Gabrielei Cristea. Care e adevărul
S-a scris că mama lui Ion este educatoarea fiicelor Gabrielei Cristea. Care e adevărul
Colaj cu vânt și ninsoare
Alertă meteo! Cod galben de vreme rea. În ce zone sunt așteptate ninsori viscolite în următoarea perioadă
Alertă meteo! Cod galben de vreme rea. În ce zone sunt așteptate ninsori viscolite în următoarea perioadă
Mai multe articole

”Decizia Phenianului de a găzdui o sesiune plenară timp de mai multe zile ilustează gravitatea cu care analizează situaţia internă şi extrenă”, apreciază Cheong Seong-Chang, un cercetător la Institutul Sejong.

INDUSTRIE ŞI APĂRARE

Pe de altă parte, Kim Jong Un a pus accentul asupra armamentului, Apărării şi politici externe în cadrul reuniunii, potrivit KCNA, citată de Reuters.

Dictatorul a subliniat necesitatea adoptării unor măsuri ”pozitive şi ofensive în vederea garantării totale a suveranităţii şi securităţii ţării, aşa cum cere situaţia”, potrivit aceleiaşi surse.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Gemeni care au participat la o emisiune de tip reality-show în Marea Britanie s-au sinucis...
Parteneri
Ce este grăsimea abdominală. 4 motive care pot duce la apariția acesteia
Grăsimea abdominală, așa cum îi spune și numele, este acea grăsime care se acumulează în zona abdomenului. Cunoscută și drept grăsime viscerală, aceasta acaparează organele abdominale, printre care ficatul și intestinele. Aceasta este extrem de periculoasă pentru sănătatea noastră și poate duce la creșterea riscului de a face diabet.
Catine.ro
Ultimele știri