Kim Jong Un supervizează manevre aeriene, în timp ce SUA şi Coreea de Sud anulează exerciţii militare comune

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat manevre aeriene - a doua oară în trei zile -, potrivit agenţie nord-coreene oficiale de presă KCNA, în contextul în care Statele Unite şi Coreea de Sud au decis duminică să anuleze exerciţii militare comune în vederea facilitării reluării discuţiilor cu Phenianul, relatează Reuters.

Era necesar ”să aibă loc un exerciţiu fără preaviz, într-un context simulat de război”, pentru ”a se îmbunătăţi pregătirea” unităţilor militare nord-coreene, a declarat Kim Jong Un, citat de CKNA.

Phenianul nu a menţionat în mod expres Coreea de Sud sau Statele Unite.

Preşedintele american Donald Trump l-a îndemnat duminică pe dictatorul nord-coreean Kim Jong Un ”să acţioneze rapid” pentru a ajunge la un acord cu privire la ”denuclearizarea” peninsulei coreene cu Statele Unite.

Coreea de Nord avertiza săptămâna trecută cu privire la faptul că fereastra oportunităţii unei normalizări a relaţiilor sale cu Statele Unite este pe cale să se închidă.

PHENIANUL MERGE PREA DEPARTE CATALOGÂNDU-L PE BIDEN DREPT ”CÂINE TURBAT”, APRECIAZĂ TRUMP

Donald Trump; adeptul unor declaraţii ironice, eventual insultătoare, atunci când vorbeşte despre adversarii săi politici, a apreciat că Phenianul merge prea departe catalogându-l pe Joe Biden drept ”câine turbat”, relatează AFP.

Regimul lui Kim l-a atacat în mod violent, săptămâna trecută, pe fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, un candidat democrat la Casa Albă.

Biden este un ”câine turbat” care trebuie ”bătut până la moarte”, aprecia Phenianul. ”Câini turbaţi ca Biden pot face rău multor oameni dacă sunt lăsaţi liberi”, scria KCNA, îndemnând să fie ”bătuţi până la moarte”.

”Domnule preşedintel Joe Biden poate că este adormit şi foarte lent, dar nu este un «câine turbat» El este, în realitate, mai mult de-atât”, a răspuns Trump duminică într-un tweet vizibil adresat dictatorului nord-coreean cu care s-a întâlnirt în trei rânduri.

VIITOR RADIOS

Locatarul Casei Albe a adăugat, însă, că el şi numai el poate oferi un viitor radios Coreei de Nord şi liderului său, care conduce ţara cu o mână de fier, la fel ca tatăl şi bunicul săi înaintea sa.

”Eu sunt singurul care poate să vă permită să vă atingeţi obiectivul pe care-l aveţi. Trebuie să acţionaţi rapid şi să încheiaţi un acord. Pe curând!”, a scris Trump.

Negocierile în vederea unei ”denuclearizări” cu regimul izolat s-au împotmolit după eşecul, în februarie, a celui de-al doilea summit Trumnp-Kim la Hanoi.

Coreea de Nord a sporit ulterior tensiunea, printr-o serie de teste de rachete, iar noile discuţii, angajate la începutul lui octombrie la Stockholm, s-au încheiat de asemenea într-un impas.

Sursa : news.ro

Ultimele știri