Kim Jong-un, ”satisfăcut”, ”transmite felicitări echipei”, în urma testării joi a unui lansator de ”rachete multiple”

Coreea de Nord a procedat joi la un nou test - reuşit - al unui important sistem de lansare de ”rachete multiple”, a anunţat vineri agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA, ultimul gest al Phenianului într-o înfruntare în dosarul nuclear a Statelor Unite şi Coreei de Sud, relatează AFP.

Armata sud-coreeană a anunţat joi că Phenianul a lansat două rachete cu rază scurtă de acţiune din provincia Phenianul de Sud.

Traiectoria lor a fost aproximată la 370 de kilometri.

Acesta a fost un prim tir, de la 2 octombrie, când Coreea de Nord a anunţat că a procedat la un tir de rachetă de pe mare.

În cazul în care vor fi confirmate, capacităţile Coreei de Nord de a trage rachete de la bordul unor submarine ar putea să pună în discuţie echilibrul militar în peninsula coreeană.

Testul de joi avea ca obiectiv ”să verifice securitatea declanşării lansatoarelor”, potrivit KCNA.

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un şi-a exprimat ”satisfacţia (...) şi a transmis felicitări” echipei respective, adaugă KCNA.

Discuţiile în dosarul nuclear între Washington şi Phenian se află, în prezent, în impas.

Phenianul este vizat de numeroase sancţiuni internaţionale din cauza programelor sale nuclear şi balistic, necesare potrivit regimului stalinist în vederea protejării de un eventual atac american, dar interzise.

Nord-coreenii au reclamat o relaxare a acestor sancţiuni şi i-au îndemnat în mai multe rânduri pe americani să prezinte o nouă propunere până la sfârşitul anului.

Americanii şi nord-coreenii s-au întâlnit la începutul lui octombrie în Suedia. Însă Phenianul a acuzat Washingtonul de eşecul acestor consultări, în timp ce Statele Unite afirmau, din contră, că au fost ”bune”.

Sursa : news.ro

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri