Antena Căutare

Kirgizstan: Peste 1.300 de detinuti si-au cusut buzele in semn de protest fata de conditiile dure din penitenciar

Conditiile dure de detentie i-au determinat pe detinutii din Kirgizstan sa apeleze la solutii extreme de protest pentru a sensibiliza autoritarile. Peste 1.300 de puscariasi si-au cusut buzele, iar aproape 700 au intrat in greva foamei, potrivit unui nou bilant furnizat joi de politie informeaza Mediafax, citand AFP.

Reprezentantii sistemului penitenciar au avertizat de la inceputul acestei miscari, marti, ca nu vor raspunde la revendicarile detinutilor si ca nu ii vor forta sa se hraneasca si acuza crima organizata ca ar fi in spatele acestei miscari de revolta.


Autoritatile au afirmat ca aceasta revolta a fost orchestrata de liderii crimei organizate, dupa lansarea unei operatiuni impotriva membrilor acesteia in inchisorile din Kirgizstan, la 16 ianuarie, in urma asasinarii unui lider mafiot.

Detinutii si organizatiile neguvernamentale protesteaza fata de relele tratamente si conditiile de detentie din inchisorile din aceasta fosta republica sovietica din Asia centrala, foarte saraca.

Incepand din 2005, inchisorile din Kirgizstan au fost in mod regulat teatrul unor revolte si acte de automutilare, pentru a denunta conditiile de detentie.

foto: ibtimes.co.uk

Raportul Comisiei Europene, nefavorabil aderarii Romaniei la Schengen... Ca în Titanic. Mai multi turisti bogati ar fi dat bani membrilor echipajului de pe vasul Costa Concordia, ca sa fie prim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x