Antena Căutare

La Nouvelle Republique: Drama unei familii de romani cu doi copii, care "locuieste" intr-o masina

Publicatia franceza La Nouvelle Republique prezinta pe larg cazul a doi romani care traiesc, alaturi de cei doi copii minori ai lor, intr-o masina. Jurnalistii descriu conditiile precare in care isi duc viata cei patru romani, precizand ca militanti ai unei asociatii ii ajuta si intervin pe langa autoritatile locale pentru a le gasi o locuinta sociala.

Familia Staicu este alcatuita din patru membri: Ion si Mariana, parintii, Silviu, de 13 ani, si Ionela, de 9 ani. Cei patru au pe post de locuinta propria masina care este parcata in apropierea colegiului unde invata cei doi copii.

Isabelle Francois, profesoara de franceza a lui Silviu si militanta a Asociatiei pentru recunoasterea si apararea drepturilor imigrantilor (ARDDI), s-a aratat revoltata de situatie. "Nu accept ca elevii mei sa doarma intr-o masina: este insuportabil din punct de vedere uman".

Membrii familiei Staicu au revenit la Niort, dupa ce au locuit o vreme la Arcachon. Ei nu au unde sa locuiasca, iar remorca serveste atat ca bucatarie, cat si ca dormitor pentru micuta Ionela. Silviu a fost insa mai norocos. In ultimele nopti l-a gazduit profesoara sa.

Autoritatilor locale le este greu sa le gaseasca o locuinta sociala pentru ca cei doi parinti nu au un loc de munca.

Familia Staicu este originara din Drobeta-Turnu Severin si se afla in Franta de trei ani, mai scrie La Nouvelle Republique.

Foto: www.lanouvellerepublique.fr

Feroviarii din Belgia au tras "semnalul de alarma": Nici un tren nu circula... Taiwanul, a 37-a "tara" care nu mai are nevoie de vize de SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x