Antena Căutare

La Palermo, sute de romani au organizat o procesiune inedita prin oras

Orasul italian Palermo a fost pret de cateva ore locul unei procesiuni inedited, una suta la suta romaneasca. Zeci de conationali de rit ortodox s-au plimbat pe strazile orasului si au cantat rugaciuni, in frunte cu preotii romani stabiliti aici. Scopul lor: sa determine comunitatea italiana sa le ofere un lacas de cult doar pentru romanii de aici

Au fost peste 200 de oameni care s-au plimbat pe strazile orasului din Peninsula. Nedumeriti, italienii au iesit in balcoane.

O astfel de manifestatie e ceva obisnuit pentru catolici. Dar. o procesiune ortodoxa nu a mai fost vazuta aici de sute de ani. “In aceasta biserica noi suntem oaspeti. Cand se tin slujbe pentru casatorie trebuie sa dau altarul acesta jos. E foarte dificil. Speram ca vom avea parte de o biserica destinata doar pentru comunitatea romaneasca”, sustin oamenii. Numai la biserica ortodoxa care isi tine slujbele intr-un lacas de cult catolic sunt inscrisi 10.000 de enoriasi.

Ramane de vazut daca demersul credinciosilor va avea succes. In toata italia sunt, in acest moment, peste 200 de parohii ortodoxe romanesti.

Abatoare din Anglia, inchise dupa ce s-a descoperit ca vindeau carne de cal etichetata drept carne de vita... Papa Benedict al XVI-lea, la prima aparitie publica dupa anuntul demisiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x