Antena Căutare

La Repubblica: Sute de mii de copii romani, abandonati de parintii plecati in strainatate

Cotidianul italian a publicat un material in cadrul caruia prezinta drama copiilor romani ramasi ai nimanui, dupa ce parintii au plecat la munca, in strainatate. Ziarul italian foloseste termenul de "abandon” si subliniaza ca unii copii s-au sinucis, in urma depresiei provocate de lipsa familiei.

Aproximativ 350.000 de copii din Romania traiesc fara unul sau ambii parinti plecati la munca in strainatate, multi avand depresii puternice, iar unii chiar s-au sinucis, scrie ziarul italian.

Publicatia noteaza ca aproximativ trei milioane de romani au ales sa munceasca peste granite, in cautarea unor conditii de trai mai bune, precizand ca numarul romanilor din Italia a depasit un milion in 2010, fata de 8.000 in 1990.

"Este vorba de copii care, in afara faptului ca au suferit daune emotionale si psihologice din cauza absentei parintilor, sunt expusi violentelor si abuzurilor, in conditiile pseudo-familiale in care se afla, in grija bunicilor, a altor rude sau a vecinilor. Cei mai multi copii abandonati sunt in judete din Moldova, in cele mai sarace zone din Romania. Legea le impune parintilor sa declare plecarea in strainatate, dar doar sapte la suta dintre parintii care parasesc Romania fac acest lucru", precizeaza La Repubblica.

Rezultatele unei cercetari calitative privind serviciile de sanatate mintala prezentate de organizatia „Salvati copiii" arata ca din cei peste 880.000 de copii din Romania cu tulburari de sanatate mintala, mai mult de jumatate

Potrivit statisticilor UNICEF, o treime dintre copiii abandonati sunt depresivi. La Repubblica noteaza ca presa din Romania a relatat in ultimii ani despre peste 20 de cazuri de sinucideri in randul copiilor.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! Condamnat sa poarte o pancarta cu mesajul "Sunt un hot"... Pericol iminent in Ungaria. Se asteapta o noua inundatie toxica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x