Antena Căutare

La Tomatina 2019.Cum are loc cea mai mare bătaie cu roșii din lume: Foto

Festivalul La Tomatina are loc anual în Bunol, Valencia, Spania, acolo unde zeci de mii de oameni se distrează în cea mai mare bătălie cu roșii coapte din lume. Iată ce nu știai despre acest festival.

Festivalul La Tomatina are loc anual în Bunol, Valencia, Spania, acolo unde zeci de mii de oameni se distrează în cea mai mare bătălie cu roșii coapte din lume. Iată ce nu știai despre acest festival.

La Tomatina este cunoscută ca fiind cea mai mare bătaie cu roșii din lume. Acest festival are loc în Valencia, în Bunol, în estul Spaniei, la 30 km de Mediterană. Participanții la acest festival cu roșii aruncă cu aceste legume coapte, participând la o bătaie uriașă, spre amuzamentul tuturor. Primul festival La Tomatina a avut loc în 1945. De regulă, acest festival are loc în ultima zi de miercuri din luna august.

La Tomatina 2019.Cum are loc cea mai mare bătaie cu roșii din lume: Foto

La Tomatina – Scurt istoric

"La Tomatina" ar avea la origini o întâmplare de prin 1940, când mai mulţi tineri au pornit o bătaie cu roşii în timpul desfăşurării unei parade, în Plaza del Pueblo din Bunol. Dacă în primul an "muniţia" a fost procurată de pe tarabele pieţei din apropiere, în anul următor, participanţii şi-au adus propriile roşii. Unii spun însă că La Tomatina este o sărbătoare dedicată lui San Luigi, patronul oraşului, iar alţii povestesc că totul ar fi început de la câţiva copii care au început să arunce cu roşii în muzicienii care tot veneau în piaţa centrală a oraşului, dar cântau foarte prost.

La Tomatina – Interzicerea festivalului

În anii regimului represiv al lui Franco în Spania, La Tomatina a fost interzisă deoarece nu conținea niciun element religios. În anii 50 și 60, când era ilegală sărbătorirea La Tomatina, unele persoane au fost arestate pentru că încă o sărbătoreau. După ce dictatorul a murit în 1975, festivalul a reînceput oficial.

La Tomatina – Cea mai mare bătaie cu roșii

La Tomatina 2019.Cum are loc cea mai mare bătaie cu roșii din lume: Foto

În 2017, peste 22.000 de oameni s-au "bătut" cu aproape 150 de tone de roşii coapte, în cadrul celebrului festival, pe străzile din Bunol. În fiecare an, acest festival a câştigat tot mai mulţi adepţi, ajungând la peste 50.000 într-un an, însă numărul lor a fost limitat de autorităţi, în 2013, la 20.000 (5.000 de localnici şi 15.000 de turişti din toată lumea). Pentru a nu răni pe cineva, roşiile trebuie mai întâi stoarse şi abia apoi aruncate.

Aproximativ 150.000 de roșii sunt folosite în cadrul festivalului La Tomatina din Buñol. Se folosesc roșii super coapte, care sunt cultivate special în Extremadura și Xilxes, Castellón, în scopul de a fi aruncate în timpul festivalului. Această varietate specifică de roșii nu are un gust deosebit de frumos, așa că este mai bine să fie aruncată decât mâncată. Orașul Buñol le cumpără en-gross, foarte ieftin și sunt atât de coapte încât, dacă nu ar fi folosite pentru festival, ar fi fost aruncate la gunoi. Aruncarea lor la gunoi ar fi fost o adevărată risipă de alimente.

La Tomatina – Sfaturi pentru participanți

La Tomatina 2019.Cum are loc cea mai mare bătaie cu roșii din lume: Foto

Nu există vestimentație oficială pentru La Tomatina, dar este recomandat să porți haine vechi, tricouri sau bluze pe care nu le mai porți, pentru că așa cum îți poți imagina, acestea tind să se deterioreze destul de mult de la sucul de roșii și poate ar trebui să le arunci .

Organizatorii festivalului recomandă, de asemenea, să folosești ochelari de înot pentru a împiedica ca sucul de roșii să îți intre în ochi. Poartă încălțăminte confortabilă și închisă, precum pantofi sau adidași sport, astfel încât picioarele să nu ți se ude, nu sandale.

Camerele foto se pot strica la acest eveniment dacă nu sunt cele speciale subacvatice, așa că mai bine nu le lua cu tine. Este o idee bună să nu ai nimic de valoare la tine, inclusiv telefoane, deoarece oamenii adesea ajung să fie fleașcă și la fel și lucrurile lor.

"A fost o nebunie totală să striveşti roşii şi apoi să le arunci. A plouat cu roşii", a declarat Jessica Sims, o turistă americană care a participat în 2014 "Tomatina". "A fost şi puţin înfricoşător şi periculos. Dacă te apleci să ridici o roşie, rişti să fii călcat în picioare", a adăugat ea.

Citește și:

'Tomatina', bătaia cu roșii din localitatea spaniolă Bunol

Tomatina, cea mai mare luptă cu roşii din lume, a împlinit 70 de ani

Cele mai interesante festivaluri din lume

Sursă foto : worldatlas.com, suspanish.com, standard.co.uk

Afganistan: SUA şi talibanii, aproape de încheierea unui acord de pace... Scrisoare dureroasă către familie: "Vreau mâncare și apă. Nu vreau să fiu lovit". Părinții îl băteau și îi vin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x