Le Monde: Regele Mihai implineste 90 de ani, dar inca face clasa politica romaneasca sa trepideze

Regele Mihai este numit omul saptamanii de catre ziarul Le Monde. Prestigiosul cotidian francez a dedicat un articol de o pagina fostului suveran al Romaniei, in care il numesc o figura emblematica a tarii noastre.

In acelasi timp, jurnalistii francezi spun ca Regele Mihai este un ghimpe pentru actuala conducere a tarii. "Implineste 90 de ani, dar inca face clasa politica romaneasca sa trepideze", scrie Le Monde.

Pentru cotidianul francez, regele este omul saptamanii. Articolul prezinta perioada ultimilor 20 de ani, cand fostul monarh a revenit in Romania. Le Monde dezvaluie reactia de dezamagire a lui Mihai atunci cand, pentru prima data dupa aproape 50 de ani, a revazut Bucurestiul, radical schimbat de comunisti.

Jurnalistii scriu si despre momentul cand statul i-a retrocedat Regelui Palatul Elisabeta, unde in urma cu decenii, comunistii i-au cerut abdicarea.

"Aici, in acest birou, i-am primit. Mi-au spus ca, daca nu voi abdica, vor ucide 1000 de studenti. Ce puteam sa fac?", scrie Le Monde, citandu-l pe fostul monarh.

Potrivit Le Monde, discursul pe care Regele Mihai il va sustine in fata Parlamentului este un moment important pentru viata politica romaneasca.

"Fostul suveran, gonit de comunisti in 1947, a petrecut marea parte a vietii sale in Elvetia, in asteptarea unei reveniri la tron. In ciuda varstei de 90 de ani, inca spera ca monarhia va fi reinstaurata in tara sa", mai scrie Le Monde.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri