Antena Căutare

Lege: Averile ilegale de peste 75.000 €, confiscate in Bulgaria

Parlamentarii bulgari au adoptat controversata lege care autorizeaza confiscarea averilor ilegale. Conform acesteia, autoritatile vor avea dreptul sa lanseze anchete si sa confiste averile nejustificate de peste 150.000 de leva (aprox. 75.000 de euro), obtinute in ultimii 15 ani. Organele de control nu vor putea actiona insa in baza unor informatii anonime.

Noua lege prevede ca investigatiile pot dura pana la un an si pot fi prelungite cu sase luni. Comisia care va conduce ancheta va putea lansa proceduri in baza unor "suspiciuni rezonabile" cu privire la caracterul ilegal dobandirii proprietatii respective.

De asemenea, actul normativ prevede ca procedura sa fie lansata, daca persoana vizata este acuzata de terorism, participare la o grupare criminala, rapire, proxenetism, trafic de fiinte umane, furt, jaf, delapidare, trafic de droguri, evaziune fiscala si ascunderea de bunuri de valoare, infractiuni care sunt pedepsite cu inchisoarea sau cu amenda.

Opozitia de la Sofia a criticat dur acest proiect, subliniind ca acesta creeaza conditii pentru persecutarea si reprimarea oponentilor politici, in timp ce face de neatins infractorii cu gulere albe care si-au dobandit averile prin privatizari si infractiuni administrative.

Lege egipteana: Barbatii vor putea face sex cu sotia moarta... Patru atentate succesive, in orasul ucrainean Dnipropetrovsk: cel putin 15 victime...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x