Antena Căutare

Trupul neinsufletit al lui Neil Armstrong va fi scufundat in ocean

Astronautul Neil Armstrong, primul om care a pus piciorul pe suprafata Lunii, va fi inhumat in ocean. Iar asta pentru ca inainte de a intra in randurile astronautilor NASA, Armstrong a servit in marina SUA (1949-1952) in calitate de pilot de incercare.

Astfel, funeraliile cunoscutului astronaut, care a decedat la varsta de 82 de ani in data de 25 august ca urmare a unor complicatii cardiovasculare, se vor desfasura in conformitate cu ritualurile flotei americane.

Funeraliile publice urmeaza sa se desfasoare la 13 septembrie la Catedrala Nationala din Washington, unde va avea loc si o ceremonie religioasa, desi Armstrong nu a practicat nicio religie. O ceremonie de adio s-a petrecut intr-o suburbie a orasului Cincinnati (Ohio), in spatele usilor inchise, intr-un cerc restrans de rude si prieteni.

In cadrul acestor ceremonii funerare, familia lui Armstrong a incercat sa respecte principiile dupa care a trait acest om modest, care si-a dedicat intreaga sa viata explorarii spatiului si dezvoltarii stiintei spatiale.

Pe un site special, rudele astronautului si-au exprimat recunostinta profunda fata de toti cei care au reactionat la necazul lor, cu rugamintea sa nu trimita flori sau coroane, ci daca au posibilitatea sa depuna bani in fondurile finantate de defunct - spitalul local din Cincinnati, doua fonduri de burse Armstrong si Institutul american de aeronautica si astronautica. La 20 iulie 1969, Armstrong, care a condus misiunea Apollo 11, a devenit primul om care a pasit pe Luna.

Citeste si Jurnalul!

Cutremur cu magnitudinea de 5,7 in China, soldat cu cel putin 20 de morti... Discursul de investitura al lui Barack Obama a batut toate recordurile de trafic pe Twitter...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x