Antena Căutare

Legi drastice in Japonia: Pirateria online, pedepsita cu inchisoare de pana la 2 ani si 25.000 de dolari amenda

Incepand cu luna octombrie, cetatenii japonezi care descarca de pe internet materiale protejate prin drepturi de autor risca sa petreaca cel putin 2 ani in spatele gratiilor si sa se aleaga si cu o amenda de 25.000 de euro. Mai mult, detinatorii site-urilor care se ocupa cu piratarea materialelor pot primi si pana la 10 ani de inchisoare si o amenda care depaseste 10 milioane de Yeni (125.000 de dolari).

Descarcarea de continut cu drepturi de autor este ilegala in Japonia de doi ani, insa legea nu s-a aplicat, deoarece nu prevedea o pedeapsa care sa schimbe viziunea populatiei asupra gravitatii acestor fapte, potrivit BBC. Japonia detine a doua cea mai mare piata de muzica din lume, dupa SUA, insa, conform Asociatiei Japoneze de Protejare a Drepturilor de Autor, 90% dintre descarcarile online sunt efectuate in mod ilegal.

Chiar si asa, descarcarea legala de muzica si alte materiale similare a crescut cu 30 de procente, asta gratie internetului ieftin si foarte rapid. Autoritatile japoneze doresc sa sustina industria muzicala, de aceea au adoptat o atitudine radicala si ostila fata de cei care pirateaza continutul online.

Insa scepticii spun ca nici aceste legi nu se vor aplica, deoarece regulile mediului online, pentru a fi valabile, ar trebui sa se aplice in toate tarile care utilizeaza internetul. Cu toate acestea, autoritatile doresc sa instaureze panica in randul cetatenilor, prin controale neanuntate si mediatizarea celor care sunt prinsi, pentru a fi dati drept exemple negative.

Foto: 3news.co.nz

Bataie cu pietre si cocktailuri Molotov dupa o inmormantare, in Bahrain... Americanii nemultumiti de rezultatul alegerilor primesc un bilet de avion gratuit catre alt colt al lumii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x