Letonia lansează o aplicaţie pe baza unui sistem creat de Apple-Google pentru urmărirea contactelor persoanelor infectate cu coronavirus

Letonia intenţionează să devină una dintre primele ţări care vor lansa o aplicaţie pentru smartphone-uri bazată pe un nou sistem creat de Apple şi Google, pentru a urmări contactele unei persoane infectate cu coronavirus, transmite Reuters.

Succesul obţinut deja de aplicaţiile de urmărire în ţări precum Singapore şi Australia a fost limitat, întrucât iPhone nu foloseşte Bluetooth pentru măsurarea riscului de infectare în funcţie de proximitate.

Aplicaţia Apturi Covid (Stop Covid) a Letoniei este, în schimb, bzată pe tehnologia lansată săptămâna trecută de Apple şi Google, ale căror sisteme de operare iOS şi Android sunt instalate pe 99% dintre smartphone-uri.

”Dezvoltatorii consideră că acest standard va asigura adoptarea pe scară largă şi compatibilitatea în timp cu aplicaţiile de urmărire a contactelor la nivel mondial”, au afirmat dezvoltatorii aplicaţiei letone, într-un comunicat.

Aplicaţia va funcţiona pentru început numai în Letonia, ţară cu aproape 2 milioane de locuitori.

Aceaată abordare se aliniază însă cu cea a unei coaliţii de state europene, între care Germania, Elveţia şi Estonia, care colaborează pentru ca aplicaţiile lor naţionale să comunice transfrontalier.

La fel ca în cazul roamingului, o astfel de interoperabilitate va permite unei aplicaţii să funcţioneze atunci când utilizatorul călătoreşte în străinătate, dând guvernelor o încredere mai mare să relaxeze restricţiile de călătorie fără a declanşa un al doilea val al epidemiei.

Sursa : news.ro

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri