Letonia: Primele alegeri legislative de la intrarea in recesiune

Letonii cu drept de vot sunt chemati, astazi, la urne, in cadrul primului scrutin legislativ organizat de cand tara a intrat, in 2008, in recesiune, relateaza AFP.

Ultimele sondaje prezentau Blocul Unitatii, al premierului de centru-dreapta Valdis Dombrovskis, la egalitate cu partidul de opozitie de stanga Centrul Armonia, care ar urma sa obtina 30 de mandate fiecare, din totalul de 100 cate are Parlamentul monocameral.

Sectiile de vot urmeaza sa se inchida la ora locala 20.00 (20.00, ora Romaniei), iar rezultatele sunt asteptate duminica.

Centrul Armonia este sustinut in mare parte de minoritatea rusofona, care reprezinta 27 la suta din populatia acestei tari cu 2,2 milioane de locuitori, care a fost republica sovietica intre cel de-al Doilea Razboi Mondial si 1991.

Treisprezece partide sunt in cursa, dar sondajele preconizeaza ca cei doi aliati din Blocul Unitatii ar urma sa isi mentina pozitia, ceea ce i-ar permite premierului, in varsta de 39 de ani, sa pastreze puterea.

Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri