Antena Căutare

Letonii au ales austeritatea

Coalitia de centru-dreapta care conduce o politica de austeritate draconica in Letonia a obtinut o larga majoritate in Parlament, cu 64 de mandate din totalul de 100, potrivit unei estimari a televiziunii publice, bazata pe rezultatele partiale ale legislativelor de sambata, relateaza AFP.

Acest rezultat, care confirma sondajele realizate la iesirea de la urne, este estimat pornind de la datele colectate din mai mult de trei sferturi dintre circumscriptii si care acorda 60,45 la suta din voturi celor trei partide aflate la putere.

Blocul Unitatii, al premierului Valdis Dombrovskis si al celor doi aliati ai sai din Guvern, detine in prezent 47 de mandate si sondajele preconizau inaintea scrutinului ca vor obtine 60.

Centrul Armonia, un partid de stanga sustinut de comunitatea rusofona, care reprezinta 27 la suta din populatia tarii, ar obtine la randul sau 27 de mandate, fata de 18 in prezent.

Rata de participare a fost de 62,62 la suta, putin mai mult decat in urma cu patru ani, in pofida pierderii increderii in Parlament.

Mexic: 22 de turisti rapiti la Acapulco... VIDEO / Premiera medicala: Baiatul cu inima artificiala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x