Căutare Live

Libanul a format un nou guvern condus de premierul Hassan Diab, cu sprijinul Hezbollah şi al aliaţilor grupării

Libanul a format marţi un nou guvern, condus de premierul Hassan Diab, în urma unui acord între gruparea şiită Hezbollah şi aliaţii săi, pentru un cabinet care să pună capăt crizei economice destabilizatoare, transmite Reuters.

Statul libanez puternic îndatorat nu a avut un guvern stabil după demisia premierului Saad al-Hariri, în luna octombrie, în urma protestelor împotriva elitei politice considerată vinovată de criză, din cauza corupţiei.

Gruparea Hezbollah, susţinută de Iran, şi aliaţii acesteia, între care preşedintele Michel Aoun, l-au nominalizat luna trecută pe Diab drept premier, după eşecul eforturilor de a încheia un acord cu Hariri, cel mai important lider sunit din Liban, aliat al Occidentului şi al statelor din Golf.

Acordul a fost împiedicat de certurile pentru portofolii între aliaţii Hezbollah, iar gruparea a dar marţi un ultimatum pentru un acord, avertizând că în caz contrar vor exista consecinţe, au declarat surse apropiate situaţiei.

Guvernul este format din 20 de miniştri tehnocraţi, susţinuţi de părţile implicate.

Economistul Ghazi Wazni a fost nominalizat drept ministru de Finanţe, cu sprijinul preşedintelui Parlamentului, Nabih Berri.

Nassif Hitti, fost ambasador la Liga Arabă, a fost numit ministru de Externe, cu sprijinul Mişcării Patriotice Libere a Aoun.

Diab şi-a descris guvernul ca fiind ”o echipă de salvare tehnocrată”, care va lucra pentru a îndeplini obiectivul protestatarilor care au ieşit prima oară pe străzi pe 17 octombrie. Prima vizită a premierul Diab în străinătate va fi în regiunea arabă, în particular în Golf, a spus acesta.

Sursa : news.ro

Coreea de Nord abandonează angajamentul de suspendare a testelor nucleare şi cu rachete balistice... Telefonul lui Jeff Bezos a fost “spart” printr-un mesaj trimis pe WhatsApp de pe telefonul prinţului Arabiei Saudite...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri