Antena Căutare

Libia: Rebelii au capturat orase strategice in jurul capitalei Tripoli

Reprezentantii NATO sustin ca rebelii din Libia au preluat controlul mai multor orase strategice, care vor facilita asaltul capitalei Tripoli. Teritoriile cucerite de fortele armate ale opozantilor lui Muammar Gaddafi sunt cele mai importante victorii din ultimele luni, considera analistii militari, citati de BBC.

Luptele din Libia se disputa, la momentul actual, la aproximativ 40 de kilometri de Tripoli. La vest, rebelii au avansat cptre orasele Sorman si Zawiya, situate pe coasta, intre capitala si granita cu Tunisia. La sud, trupele rebelilor raporteaza ca au reusit sa ajunga in orasul Gharyan.

Capturarea oraselor, pe langa apropierea de Tripoli, inseamna avantaje strategice pentru rebeli: Zawiya este singura rafinarie de petrol functionala pe care o controla Muammar Gaddafi, soseaua de coasta reprezinta un traseu important pentru petrolul adus din Tunisia, in timp ce o ruta pentru petrol trece la sud ed Gharyan.

Astfel, daca rebelii reusesc sa pastreze controlul asupra oraselor, cele doua rute de alimentare, vitale pentru Gaddafi, vor fi dezafectate.

Sursa: Antena3

Sursa: Intactimages / EPA

"Lehman a dat, Lehman a luat": dupa ce si-a platit regeste angajatii, fantoma bancii bantuie din faliment brok... Japonia a repornit primul reactor nuclear dupa catastrofa de la Fukushima...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x