Antena Căutare

Liderii statelor din UE primesc astazi premiul Nobel pentru pace

Liderii Uniunii Europene si cei ai statelor membre vor primi astazi premiul Nobel pentru pace. La ceremonia de decernare care va avea lor la Oslo va fi prezent si presedintele Traian Basescu. Nu este singurul roman care va merge la evenimentul din capitala Norvegiei. Fanfara Ciocarlia a fost invitata sa cante la concertul organizat cu ocazia decernarii premiului.

In Oslo, pregatirile pentru gala de decernare a premiului Nobel pentru pace sunt in toi. Ceremonia din acest an va fi mai deosebita, pentru ca laureatul este unul inedit: Uniunea Europeana.

Prin traditie, castigatorii Nobelului pentru pace isi primesc premiul la sediul Primariei din Oslo. Anul acesta, castigatorii sunt cele 27 de state membre ale UE. Si tot anul acesta, pe scena va urca o formatie din Romania, fanfara Ciocarlia.

Presedintele Comisiei Europene, cel al Consiliului European si cel al Parlamentului European au decis sa ridice impreuna premiul Nobel pentru pace. “Este un premiu pentru o lume mai bine organizata, pentru stabilitate si pace. Doamnelor si domnilor, suntem onorati de acest premiu si vom apara tot ceea ce am realizat”, spune Jose Manuel Barroso.

Premiul Nobel rasplateste contributia Uniunii Europene la mentinerea pacii pe continent. El este acordat, insa, intr-un moment in care Uniunea este divizata in multe privinte, fapt ilustrat si de disputele pe tema bugetului european. Mai multi lideri ai statelor membre, intre care premierul britanic David Cameron, prefera sa nu participe la ceremonie. Va fi prezent, insa, presedintele Traian Basescu, desi, acum cateva luni, declara, mai mult in gluma, ca-l va delega pe premierul Victor Ponta.

Decizia Comitetului Nobel este, oricum, foarte controversata. Mai ales ca, in ultimul timp, multi europeni au ajuns sa considere Uniunea un "monstru birocratic", iar partidele ostile integrarii castiga teren pe continent. O manifestatie de protest fata de premiul acordat Uniunii a avut loc, ieri seara, chiar la Oslo.

Cursa Mosilor Craciuni dezbracati: pe strada, doar in lenjerie intima!... Fotograful roman arestat in Mexic a fost eliberat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x