Antena Căutare

Liderul Hong Kong, autointitulat autor al unui „dezastru de neiertat”: Nu am discutat cu Beijingul demisia mea

Carrie Lam, liderul Hong Kong, a declarat marţi că nu a cerut niciodată Guvernului chinez să îi permită să demisioneze pentru a opri criza politică din oraş. Ea a răspuns astfel unei ştiri publicate de Reuters privind o înregistrare audio în care spunea că s-ar retrage din funcţie dacă ar putea.

Carrie Lam, liderul Hong Kong, a declarat marţi că nu a cerut niciodată Guvernului chinez să îi permită să demisioneze pentru a opri criza politică din oraş. Ea a răspuns astfel unei ştiri publicate de Reuters privind o înregistrare audio în care spunea că s-ar retrage din funcţie dacă ar putea.

Sub numele de „Mişcarea Umbrelelor”, protestele din Hong Kong, începute în urmă cu 13 săptămâni din cauza unei legi a extrădării, au evoluat şi, după ce legea a fost suspendată, sute de mii de oameni cer acum o reformă democratică şi investigarea actelor brutale comise de poliţie.

Lam a spus săptămâna trecută la o întâlnire cu oamenii de afaceri că a cauzat „un dezastru de neiertat” prin introducere legii de extrădare şi că, dacă ar avea de ales, s-ar scuza şi ar demisiona, potrivit înregistrării.

Lam a ţinut marţi o conferinţă de presă televizată, la care a declarat că niciodată nu a cerut să demisioneze şi că Beijingul crede că Guvernul ei poate rezolva criza fără intervenţia Chinei.

„Nici măcar nu m-am gândit să discut legat de demisie cu Guvernul central. Alegerea demisiei este propria alegere”, a spus Lam. „Mi-am spus în mod repetat în ultimele trei luni că eu şi echipa mea trebuie să rămânem pentru a ajuta Hong Kong... Din acest motiv am spus că nu mi-am dat de ales să merg pe calea mai uşoară, iar aceea este de a pleca”.

Lam a adăugat că este dezamăgită pentru că au fost dezvăluite presei comentarii făcute într-o întâlnire privată, unde ea a împărtăşit „călătoria inimii” sale.

Comentariile făcute pe marginea articolului Reuters au fost cenzurate în social media din China, deşi presa de stat a scris despre conferinţa de marţi a lui Lam.

În înregistrare, Lam spunea că abilitatea ei de a rezolva criza este acum „foarte, foarte limitată”, având în vedere că trebuie să deservească „doi stăpâni” şi că problema a fost ridicată „la nivel naţional”, făcând referire la conducerea de la Beijing.

La conferinţă ea a afirmat că guvernul său are încrederea Beijingului şi că poate stopa singur protestele.

„Cred că pot să îmi conduc echipa pentru a ajuta Hong Kong-ul să iasă din această dilemă. Încă am încrederea să fac asta. Până acum, Guvernul central este încă de părere că Guvernul din Hong Kong poate rezolva asta”.

Marţi, pentru a doua zi consecutiv, studenţii şi elevii urmează să boicoteze cursurile pentru a participa la demonstraţii pro-democraţie.

De la începutul seriei de proteste, au fost arestaţi 900 de oameni, între ei, de la finalul săptămânii trecute, trei lideri ai Mişcării Umbrelelor.

Sursa : news.ro

Un bebeluș a fost găsit într-o toaletă de pe autostradă. A fost abandonat de mama sa, imediat după ce s-a născut... A mușcat-o violent de buză și i-a spus: „Eu sunt diavolul”. Femeia agresată de un bărbat necunoscut în timpul unui carna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x