Antena Căutare

Liderul liberalilor din PE: Trebuie un ministru european de finante si un Fond Monetar European

Liderul ALDE, Guy Verhofstadt, i-a trimis presedintelui CE, Jose Manuel Barroso, o scrisoare deschisa pe tema actualei crize, propunand crearea unui post de ministru de finante european si a unui Fond Monetar European, informeaza Mediafax. In plus, Verhofstadt propune si reorganizarea CE pentru a fi guvern economic pentru zona Euro.

"Consider ca CE ar trebui sa prezinte o noua abordare, globala si detaliata, pentru iesirea din criza", ii scrie Verhofstadt lui Barroso.

Liderul ALDE apreciaza ca, "inainte de orice, Uniunea trebuie sa fie in masura sa functioneze si sa reactioneze rapid". El considera ca dispozitivele actuale de gestionare a crizei sunt "neadaptate".

"Trebuie un Fond Monetar European (FME), care sa opereze potrivit metodei comunitare, prin majoritate si cu responsabilitate in fata Parlamentului European. Euro nu isi mai poate permite sa fie ostatic unei factiuni de state membre eurosceptice din zona Euro", scrie Verhofstadt.

"In al doilea rand, avem nevoie de un veritabil guvern economic pentru zona Euro, care sa gestioneze politicile economice si bugetare la nivelul Uniunii. Un membru experimentat al Comisiei ar trebui numit ministru european al Finantelor, iar Comisia Europeana ar trebui reorganizata in acest scop", considera Verhofstadt.

Nu in ultimul rand, el ii propune lui Barroso o reflectie asupra modului in care functiile de presedinte al Consiliului european si presedinte al Comisiei Europene ar putea fi coroborate pentru consolidarea coerentei europene.

Liderul grupului liberal din PE a transmis aceasta scrisoare marti, cu putin timp inainte de inceperea dezbaterii cu tema "Starea Uniunii", care va fi organizata in plenul Legislativului european si la care este invitat sa tina un discurs presedintele Jose Manuel Barroso.

Foto: spitsnet.nl

Tabara de romi din Marsilia, evacuata fortat... VIDEO! Romii protesteaza cu acordeonul in Paris: Educatie fara frontiere si demnitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x