Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Liderul partidului socialist elen: Partenerii europeni vor ca Grecia sa fie sacrificata ca Ifigenia

Fostul ministru elen de Finante Evangelos Venizelos, liderul partidului socialist aflat in coalitia de guvernare, i-a criticat pe partenerii europeni care cred ca Grecia "trebuie sacrificata ca Ifigenia", pentru ca un vant favorabil sa sufle din nou in zona euro, informeaza AFP.

"Ma tem ca sunt unii care gandesc ca Grecia ar trebui sa fie sacrificata ca Ifigenia, pentru ca un vant favorabil sa sufle din nou in panzele zonei euro. Este complet gresit", a spus Venizelos, avertizand ca sacrificiul Ifigeniei ar fi o sinucidere a zonei euro.

Liderii coalitiei de guvernamant de la Atena trebuie sa se puna de acord asupra programului de austeritate prezentat de Ministerul de Finante reprezentantilor troicii creditorilor tarii, formata din Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si FMI. Programul include economii de 11,6 miliarde de euro in urmatorii doi ani.

Ifigenia, fiica lui Agamemnon si a Clitemnestrei, urma sa fie sacrificata de tatal sau, in onoarea zeitei Artemis, pentru ca vantul sa impinga flota elena din Aulis catre Troia. Potrivit unei versiuni a legendei, Artemis a salvat-o pe Ifigenia in ultima clipa.

Recomandari