Live acumObservator 16
Prime Time 20:00iUmor

A picat de două ori examenul la facultate, a picat interviul de angajare la KFC, dar a ajuns unul dintrei cei mai bogați oameni ai lumii cu o avere de 40 de miliarde de dolari!

A început de jos, muncind pe un salariu de 12 dolari și chinuindu-se de pe o zi pe alta să își ducă traiul cât să-i fie bine! Mulți au auzit de succesul lui Jack Ma, însa puțini sunt cei care știu prin ce a trecut acesta de-a lungul vieții, până să ajungă unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii.

A început de jos, muncind pe un salariu de 12 dolari și chinuindu-se de pe o zi pe alta să își ducă traiul cât să-i fie bine! Mulți au auzit de succesul lui Jack Ma, însa puțini sunt cei care știu prin ce a trecut acesta de-a lungul vieții, până să ajungă unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii.

Fondatorul Alibaba a luptat cu toate forțele pentru a ajunge unde și-a propus, transformându-și salariul de profesor într-o avere colosală!

Jack Ma provine dintr-o familie modestă care avea deseori probleme cu banii. Născut în 1964 în regiunea Hangzhou, din sud-estul Chinei, Jack Ma (numele real Ma Yun), de mic avea o inteligență nativă care îl diferenția de ceilalți copii. În timp, regiunea din care provenea, Hangzhou a devenit un loc extrem de vizitat de turiștii americani și Ma mergea la hoteluri și oferea tururi locale străinilor și ei îl învățau engleza la randul lor.

Viața lui a fost tumultoasă, a avut suișuri și coborâșuri în aproape toate etapele vieții până la momentul ascensiunii. În ciuda inteligenței și capacității lui de a se descurca în situații extreme, Ma a picat examenul de intrare la facultate de două ori. A încercat să aplice la mai multe joburi, dar era refuzat de fiecare dată, ba chiar a picat interviul de angajare la KFC.

Într-un final, a devenit profesor și avea un salariu de doar 12 dolari pe luna, potrivit Business Insider.

În urma unei vizite în SUA, Ma a descoperit Internetul și prima sa căutare online a fost “bere”. Surprins ca nu a gasit niciun rezultat pentru o marca de bere din China, Ma a decis să pună bazele unei companii de Internet cand s-a întors acasa.

Începutul nu a fost unul înfloritor, iar primele sale încercări au eșuat. Ulterior, Ma si-a convins 17 prieteni să investească în noua sa companie, Alibaba, un site ce permitea exportatorilor să vândă produse direct consumatorilor.

Până în luna octombrie a acelui an, Alibaba a atras mai multe companii internaționale, printre care și Goldman Sachs, ce a investit 5 milioane de dolari in startup-ul chinez. Potrivit surselor apropiate, Ma obisnuia sa le spuna putinilor angajati pe care ii avea “O sa reusim pentru ca suntem tineri si nu ne dam batuti niciodata.”

În 2005, Yahoo! a investit 1 miliard de dolari în Alibaba, ceea ce a propulsat compania pe plan internațional și a permis o listare la bursa în 2013 la 150 de miliarde. Ma s-a retras din fruntea companiei în același an și a devenit cel mai bogat om din China, cu o avere de 25 de miliarde de dolari.

Averea lui Ma a crescut treptat în ultimii ani, chiar daca și-a pierdut titlul de cel mai bogat om din China. La începutul acestui an, averea sa a fost estimata la 40.2 miliarde de dolari, potrivit CNBC. Ma a contribuit considerabil la eforturi de conservare a mediului și a finanțat înființarea unei rezervații naturale în China.

Viața persoanlă a miliaradrului este una frumaosă fiind căsătorit cu o fostă colegă de la universitate încă din anii 80. Cei doi au trei copii împreuna și sustin frecvent numeroase ONG-uri si cauze caritabile internaționale. Ma și-a ținut departe de lumina reflectoarelor familia.