Antena Căutare

Locuitorii din Bangladesh isi vand rinichii pe piata neagra

Monir Moniruzzaman nu seamana deloc cu James Bond, insa el si-a petrecut ultimele 15 luni umbland pe aleile intunecate din Bangladesh, pentru a cauta "cadavre vii", a caror organe le putea vinde pe piata neagra.

In aceste 15 luni, Monir Moniruzzaman a reusit sa gaseasca 33 de persoane atat de disperate sa castige bani pentru a putea trai, incat au fost dispuse sa isi vanda unul din rinichi unui broker de organe umane de pe piata neagra.

Intr-o tara in care predomina saracia, iar un muncitor obisnuit castiga mai putin de 2 dolari pe zi, cateva sute de dolari (obitnute usor prin trafic de organe) pareau o adevarata avere. Problema este ca, la sfarsit, aceste persoane nici macar nu si-au primit banii. In schimb, ele au ramas cu o sanatate precara, izolare sociala, mai multe facturi de platit decat bani si cicatrici lungi de 55 de centimetri.

"Cei mai multi dintre acesti oameni nici macar nu stiau ce e acela un organ sau care sunt functiile sale", a declarat Moniruzzaman intr-un interviu telefonic.

Sursa / Foto: abcnews.go.com

Ambasadorul Frantei: Aderarea Romaniei la Schengen pana in septembrie nu e sigura... SUA: Un barbat a murit, ingropat sub 6 metri de boabe de fasole...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x