Antena Căutare

Locuitorii din Belfast, satui de tiganii din Romania: "Folosesc intrarea in casa pe post de toaleta"

Asociatia proprietarilor de terenuri din Irlanda de Nord avertizeaza ca supraaglomerarea unor locuinte din sudul Belfastului, unde tiganii inchiriaza case destinate unei singure familii dar in care locuiesc zeci de persoane, ar putea sa se transforme intr-un dezastru, relateaza BBC News Online.

Asociatia sustine ca tiganii genereaza un risc de incendiu, inchiriind case destinate unei familii, dar locuind impreuna cu rudele.

In plus, locuitorii din zona sustin ca in unele locuinte se afla nu mai putin de 38 de persoane. Acestia afirma ca romanii lasa gunoaie aruncate in jur, care atrag mustele si soarecii si folosesc zonele de la intrarea in case pe post de toalete.

Consiliul municipal din Belfast sustine ca desfasoara activitati la fata locului pentru educarea comunitatii de romani.

Victoria Vasey de la Centrul European pentru Drepturile Romilor din Budapesta a declarat ca tiganii care locuiesc aici nu primesc niciun fel de beneficii si au acces limitat la munca. Ea sustine ca aceasta inseamna ca multi sunt nevoiti sa traiasca in astfel de conditii.

Citeste si Jurnalul!

Foto: agentia.org

Il Giornale: Soferii romani, o adevarata "specie" criminala... Redactorul-sef al unui post TV din Rusia, gasit mort in apartamentul sau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x