Antena Căutare

Locuitorii din Catalonia sunt chemati la urne, pentru a-si alege Parlamentul

Locuitorii din Catalonia voteaza duminica pentru a-si alege Parlamentul, un scrutin care ar putea conduce aceasta regiune puternica din nord-estul tarii catre un referendum privind viitorul sau, relateaza AFP.

Pe strazile din Barcelona, unii au arborat la ferestre "senyera", drapelul catalan, cu dungi rosii si galbene, altii "estelada", drapelul separatistilor cu o stea alba pe fond albastru.

Liderul nationalist Artur Mas, adus la conducere de o manifestatie uriasa organizata la 11 septembrie pe strazile Barcelonei in scandari de "Independenta", le-a promis celor 7,5 milioane de catalani ca va organiza in patru ani un referendum privind viitorul lor.

In fata refuzului Madridului de a acorda Cataloniei autonomia bugetara pe care o cere, Artur Mas, in vârsta de 56 de ani, presedintele acestei regiuni cu o puternica identitate lingvistica si culturala, a convocat alegeri anticipate, cu doi ani inainte de termen.

El spera sa obtina o majoritate absoluta si sa avanseze catre un "stat suveran".

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Sase romani au murit intr-un accident feroviar in Italia... Marea Britanie: O femeie si-a legat fetita la intrarea intr-o casa de pariuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x