Antena Căutare

Va fi prăpăd în Florida, SUA! Autoritățile au ordonat evacuarea locuitorilor din cauza unui nou uragan: “Nu mai avem timp”

Autorităţile din Statele Unite au ordonat luni evacuarea locuitorilor din mai multe oraşe din nord-vestul statului american Florida, din cauza uraganului Michael, care urmează să lovească zona miercuri, au anunţat autorităţile locale, relatează Associated Press.

Autorităţile din Statele Unite au ordonat luni evacuarea locuitorilor din mai multe oraşe din nord-vestul statului american Florida, din cauza uraganului Michael, care urmează să lovească zona miercuri, au anunţat autorităţile locale, relatează Associated Press.

Uraganul Michael este încadrat momentan la categoria 1, dar reprezentanţii Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) au avertizat că acesta ar putea fi încadrat zilele următoare la categoria 3.

Fenomenul va fi însoţit de vânt ce va sufla cu până la 160 de kilometri la oră, conform prognozelor Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA, citate de Reuters.

Furtuna tropicală se va intensifica şi va atinge în noaptea de luni nivelul de uragan de categoria întâi pe măsură ce va avansa către Golful Mexic însoţită de vânt cu intensitatea de 112 kilometri la oră, au indicat meteorologii.

Rick Scott, guvernatorul din Florida, a declarat stare de urgenţă în peste 20 de oraşe din nord-vestul statului şi a anunţat că numărul zonelor evacuate este posibil să crească. Peste 5.000 de soldaţi au fost mobilizaţi pentru a interveni în caz de nevoie.

''Statul nostru înţelege cât de serioasă este vremea tropicală şi cât de devastator poate fi orice uragan din furtună tropicală'', a indicat guvernatorul în cadrul unui comunicat.

Format în Marea Caraibilor şi însoţit de vânt puternic şi ploi torenţiale, Michael a trecut duminică şi luni dimineaţă pe lângă mai multe regiuni din Mexic şi Cuba şi s-a îndreptat apoi către nord, a indicat NHC cu sediul în Miami.

„Nu mai avem timp. Astăzi este ziua în care trebuie să ne facem un plan, deoarece mâine poate fi prea târziu. Este important să aveţi grijă de voi, de familiile voastre şi de afacerile voastre având în vedere apropierea uraganului Michael”, a transmis guvernatorul prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter.

Imagini șocante! O porţiune de trotuar s-a surpat din senin sub mai mulţi trecători... Momente de GROAZĂ în Ucraina! Mii de persoane evacuate după mai multe explozii la un depozit de muniție...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x