Căutare Live

Londra nu poate obţine alte concesii de la UE, iar un Brexit fără acord este ”un scenariu mai mult ca probabil”, afirmă Pedro Sanchez

Premierul spaniol Pedro Sanchez a subliniat miercuri că Londra nu poate să obţină ”alte concesii” de la Uniunea Europeană (UE) în cadrul Brexitului şi consideră că o ieşire fără acord este ”un scenariu mai mult ca probabil”, relatează AFP.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a subliniat miercuri că Londra nu poate să obţină ”alte concesii” de la Uniunea Europeană (UE) în cadrul Brexitului şi consideră că o ieşire fără acord este ”un scenariu mai mult ca probabil”, relatează AFP.

”Nu este posibil să se facă alte concesii”, a tunat premierul socialist în Camera Deputaţilor.

”Instituţiile europene şi statele membre au dat dovadă de supleţe şi de bună-credinţă (...), dar au fost clare de la bun început cu privire la faptul că nu va fi posibil să se renegocieze acordul ieşirii semnat cu Guvernul britanic” al Theresei May, predecesoarea lui Boris Johnson, a subliniat el.

Pedro Sanchez consideră că, în contextul actual, ”un Brexit dur, fără acord, a devenit un scenariu mai mult ca probabil”.

Însă, ”dacă poziţia britanică face o ieşire ordonată imposibilă”, Spania, care înregistrează cea mai importantă comunitate britanică din Europa, ”este pregătită pentru toate scenariile”, a dat el asigurări, lansând un ”mesaj de linişte cetăţenilor şi actorilor economici”.

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat că vrea să depună eforturi să ajungă la un nou acord de divorţ cu UE, până la summitul euroean de la 17-17 octombrie, după o serie de dezavuări usturătoare în Camera Comunelor, între care pierderea majorităţii, care se opune strategiei sale a unui Brexit cu orice preţ.

Marţi, liderul conservator, care vrea să scoată regatul din Uniune la 31 octombrie, a suspendat parlamentul pe o perioadă de cinci săptămâni, o măsură foarte contriversată.

Sursa : news.ro

Justiţia scoţiană găseşte ”ilegală” suspendarea Parlamentului britanic, Guvernul anunţă că face recurs la Curtea Supremă... Studenţii străini vor putea rămâne din 2020 timp de doi ani în Marea Britanie, după finalizarea studiilor, pentru a-şi c...
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Ce înseamna acest aspect pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Pe final de lună septembrie și început de lună...
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022. Racii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022 spune că nativii din zodia Racilor se gândesc serios la...
Parteneri
Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Ce rol a jucat în armata britanică
Catine.ro
Ultimele știri
x