Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Lovitură pentru catolici! Papa Francisc se retrage de la Vatican. Mesajul lui

Credincioșii catolici primesc o veste proastă. Papa Francisc a decis să se retragă pentru următoarea perioadă de la Vatican.

Credincioșii catolici primesc o nouă veste. Papa Francisc a decis să se retragă pentru următoarea perioadă de la Vatican.

Papa Francisc a făcut un anunț de retragere, urmând ca timpul să și-l petreacă între rugăciuni și meditație, o retragere prepascală. Anunțul survine după ce noi scandaluri de pedofilie au acaparat instituția religioasă, relatează DPA, citat de agerpres.ro și evz.ro.

În calendarul catolic, perioada Postului Mare a început deja încă de săptămâna trecută, urmând cal ortodox să debuteze luni, 19 februarie.

Francisc va lua parte la aşa-numitele Exerciţii spirituale împreună cu cardinalii şi alţi membri de rang înalt ai Curiei romane, aparatul birocratic de la Vatican. "Vă doresc tuturor o perioadă de post fructuoasă şi vă cer să vă rugaţi pentru mine şi colaboratorii mei în condiţiile în care ne începem săptămâna de Exerciţii spirituale", a scris pe Twitter Suveranul pontif.

Papa se va retrage la un institut catolic de la Ariccia, la circa 30 km sud-est de Roma, perioada de meditaţie şi rugăciune urmând să dureze de duminică noapte şi până vineri dimineaţă. Îndatoririle sale obişnuite vor fi suspendate în următoarele zile. Această perioadă de retragere intervine în contextul în care Francisc şi Vaticanul se confruntă cu noi critici privind scandalul mondial care durează de decenii al preoţilor pedofili.

Recomandari