Căutare Live

UPDATE: Cinci persoane au ieşit în fugă din cafeneaua din Sydney în care un bărbat înarmat ţinea mai mulţi ostatici

Trei persoane au ieşit în fugă din cafeneaua din Sydney în care un bărbat înarmat ţinea luni mai mulţi ostatici şi în care a fost desfăşurat un steag islamic, a anunţat poliţia, anunţând că pare că nicio persoană nu a fost rănită

UPDATE 12:00 Patru bombe au fost plasate în diverse locuri, a anunţat postul de televiziune Channel Ten.

Poliţia nu a confirmat aceste informaţii.

Channel Ten a precizat că a vorbit "în mod direct" cu două dintre persoanele reţinute în cafenea, situată în Martin Place, o piaţă pietonală din cartierul de afaceri din Sydney.

"Ele confirmă două revendicări ale autorului luării de ostatici", a anunţat postul într-un mesaj postat pe Twitter. "Vrea să i se aducă direct în cafenea steagul SI. A doua revendicare este să stea de vorbă cu premierul", precizează televiziunea.

Cele două persoane "afirmă că există patru bombe, două la Lindt Cafe şi două altundeva în cartierul de afaceri din Sydney", a adăugat postul.

Sute de poliţişti înarmaţi încercuiau Lindt Chocolat Cafe, în interiorul căreia ostatici ţin la o fereastră un steag cu o inscripţie parţial vizibilă, în arabă. Pare că este vorba despre crezul musulman.

UPDATE: Cinci persoane au ieşit în fugă din cafeneaua din Sydney în care un bărbat înarmat ţinea luni mai mulţi ostatici şi în care a fost desfăşurat un steag islamic, au anunţat poliţia şi un jurnalist AFP.

Trei persoane au ieşit în fugă din cafeneaua din Sydney în care un bărbat înarmat ţinea luni mai mulţi ostatici şi în care a fost desfăşurat un steag islamic, a anunţat poliţia, anunţând că pare că nicio persoană nu a fost rănită

Ostaticii păreau că au ieşit pe o uşă laterală a cafenelei în care a început, în urmă cu peste şase ore, luarea de ostatici, în Martin Place, o piaţă pietonală situată în centrul de afaceri din Sydney, conform Mediafax

"Trei persoane au ieşit din clădirea din Martin Place"
, a declarat Catherine Burn, adjuncta şefului poliţiei din New South Wales.

"Primul lucru pe care-l vom face este să verificăm dacă ele sunt bine. Vom coopera cu aceste persoane pentru a obţine mai multe informaţii. Nu avem nicio informaţie care să sugereze că cinvea a fost rănit în acest stadiu", a adăugat ea.

Poliţia nu ştie exact câte persoane sunt ţinute ostatce, dar numărul lor este de sub 30.

Negociatorii poliţiei "sunt în contact" cu deţinătorul ostaticilor, dar nu ştiu care sunt motivaţiile acestuia, a mai declarat Burn.

Zeci de poliţişti înarmaţi încercuiau Lindt Chocolate Cafe, unde se desfăşoară luarea de ostatici.

Imagini de televiziune arătau un steag negru cu o inscripţie în arabă, ţinut de către ostatci într-o fereastră a clădirii. Se pare că este vorba despre shahada sau crezul musulman: "Nu există alt Dumnezeu în afară de Allah, iar Mahomed este profestul său".

Ți se face pielea de găină! La 13 ani, au obligat-o să bea apă murdară pentru că este „prea frumoasă”!... TUPEU MAXIM! E soţie de parlamentar, dar pozează sexy şi îşi vinde imaginile pe Internet! Oamenii sunt indignaţi!...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri