Luigi Di Maio demisionează de la conducerea Mişcării Cinci Stele

Luigi Di Maio urmează să demisioneze miercuri de la conducerea Mişcării Cinci Stele (M5S, antisistem), aflată la putere în Italia împrenă cu Partidul Democrat (PD, centru-stânga), declară o sursă de nivel înalt din partid pentru Reuters.

Luigi Di Maio, care este totodată ministru de Externe, urma să se întâlnească miercuri cu ceilalţi reprezentanţi M5S în Guvern şi să-şi anunţe demisia într-o reuniune, miercuri după-amiaza, scrie presa italiană.

Această decizie nu ar urma să antreneze căderea Guvernului, însă dezvăluirea informaţiei demisiei a antrenat o creştere cu cinci până la opt procente a randamentului obligaţiunilor suverane italiene, ceea ce relevăo îngrijorare a investitorilor faţă de această nouă întorsătură în viaţa politică italiană.

Nici Luigi Di Maio şi nici purtătorul său de cuvânt nu au vrut să exprime cu privire la acest subiect.

Preşdintele Consiliului de Miniştri Giuseppe Conte a declarat că va respecta deciziile ministrului său, fără să facă alte comentarii.

Mişcarea Cinci Stele, care contestă clasa politică tradiţională italiană şi constrângerile bugetare europene, a obţinut 33% din voturile exprimate în alegerile legislative din 2018, în urma cărora a format un Guvern împreună cu Liga (extrmă dreapta) lui Matteo Salvini.

În urma deciziei Ligii de a pune capăt acestei coaliţii, vara trecută, M5S a încheiat o nouă alianţă guvernamentală cu Partidul Democrat.

Popularitatea sa a scăzut puternic în ultimele alegeri şi este creditată în sondaje cu 15% din intenţiile de vot.

Un semn al unor disensiuni profunde în M5S este faptul că mişcarea a pierdut peste 30 de parlamentari de la începutul legislaturii. Unii dintre ei au demisionat, iar alţii au fost excluşi, iar plecarea lor a lăsatGuvernul cu o majoritate foarte mică în Senat.

Sursa : news.ro

Jennifer Lopez a strălucit la Global Citizen Live. Salopeta purtată de artistă a atras toate privirile
Jennifer Lopez a strălucit la Global Citizen Live. Artista i-a uimit pe toți cei prezenți la...
Horoscopul zilei de 29 septembrie 2021. Gemenii au probleme la locul de muncă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 septembrie 2021 spune că Gemenii au probleme la locul de muncă, dar...
Parteneri
Sos tzatziki. Sos grecesc din iaurt cu usturoi și castraveți
Dacă ești în căutarea unei rețete de sos cremos, răcoritor și aromat, întrerupe căutările și prepară celebra rețetă de sos tzatziki. Este o rețetă de sos grecesc din iaurt cu usturoi și castraveți, perfect pentru a fi consumat cu o multitudine de preparate.
Catine.ro
Ultimele știri