Antena Căutare

Lukasenko, ultimul dictator din Europa

In timp ce Orientul Mijlociu este in flacari, organizatia „Eliberati Belarusul acum” face un apel la regimurile occidentale sa-si indrepte privirea si spre tara condusa cu mana de fier, de la obtinerea independentei de URSS (1994), de Alexandr Lukasenko.

Intr-un amplu articol-manifest publicat pe site-ul ziarului The Independent, Natalia Koliada, membra a organizatiei sus-amintite spune: „Nu avem gaze, nu avem petrol, nu avem nimic de interes geopolitic (...). Dar avem oameni. Va rugam nu asteptati ca acesti oameni sa fie ucisi pe strazi".

Politica „pumnului in gura" are numerosi „clienti", smulsi din toate mediile sociale. Politicieni, actori, academicieni, oameni obisnuiti etc. au trecut cel putin o data pe portile Securitatii pentru cine stie ce motive.

Toti cei sapte candidati la prezidentialele din decembrie 2010, care au cutezat sa se prezinte pe liste impotriva lui Lukasenko, au ajuns fie dupa gratii, fie in arest la domiciliu.

Motivul? Organizare de proteste de masa, infractiune pedepsita, conform legii, cu 15 ani de inchisoare. Aceeasi soarta au avut-o si cinci avocati care au aparat in instanta 700 de cetateni obisnuiti arestati de militia belarusa.

Saptamana trecuta, un purtator de cuvant al unui important lider din Opozitie a fost condamnat la patru ani de inchisoare intr-un proces care a durat doar cateva ore.

Alexander Ostrosenko (30 de ani) a fost tinut in sala de judecata intr-o cusca din fier. Sentinta, data pe baza „dovezilor", potrivit carora Ostrosenko a comis „acte de vandalism" in timpul protestelor din Minsk din noaptea alegerilor, va fi executata intr-o inchisoare de maxima siguranta(!).

Recent, presedintele Lukasenko a declarat ca Europa si SUA ar trebui invinovatite pentru instigarea deliberata la proteste de strada.

Sursa: Jurnalul National

Foto: zpravy.idnes.cz

Psihoza mistica: Dumnezeu a avut nevasta?... Politia din Paris a gasit bijuterii de 18 milioane de euro intr-o canalizare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x