Lumea a privit împietrită. Unul dintre cele mai frumoase locuri A DISPĂRUT de pe fața pământului!

 

Devenise un adevărat simbol al bătrânului continent și principalul punct de atracție al Maltei, micuțul arhipelag aflat în Marea Mediterană situat la 85 de kilometri de Italia.

„Fereastra de Azur” a dispărut de pe fața pământului în această seară din cauza eroziunii. A fost unul dintre cele mai triste momente din istoria maltezilor, iar evenimentul l-a împins pe premierul acestui stat să ofere un comunicat de presă în care a care a vorbit despre „despărțirea” de unul dintre cele mai cunoscute și frumoase locuri de pe pământ: „Este un eveniment sfâșietor pentru noi, maltezii, dar și pentru generațiile care vor veni și nu se vor mai putea bucura de frumusețea Ferestrei de Azur”, a punctat oficialul statului.

Prăbușirea formațiunii geologice nu a fost o surpriză pentru specialiști, care au atras atenția asupra pericolului iminent de mai multă vreme, însă nimeni nu a putut opri un proces ireversibil de erodare. Valurile uriașe și vântul puternic din ultimele ore au doborât în cele din urmă locul în care au ajuns milioane de turiști de-a lungul timpului și au lăsat omenirea fără unul dintre cele mai frumoase locuri.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe