Antena Căutare

Lumea creștină se cutremură din temelii! Papa, dezvăluire neașteptată: „Acum este momentul...”

Lumea creștină se cutremură din temelii după ce Papa Francisc a lansat un avertisment pentru credincioșii din întreaga lume. Ce mesaj a transmis Suveranul Pontif?

Lumea creștină se cutremură din temelii după ce Papa Francisc a lansat un avertisment pentru credincioșii din întreaga lume. Ce mesaj a transmis Suveranul Pontif?

Papa Francisc a îndemnat vineri companiile din Silicon Valley să se asigure că progresul tehnologic, precum inteligenţa artificială, nu va conduce la o nouă "formă de barbarie", unde legea celui mai puternic prevalează asupra binelui comun, relatează Reuters.

Suveranul Pontif a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de trei zile organizate la Vatican, care se încheie sâmbătă, la care participă directori ai unor companii precum Facebook, Mozilla şi Western Digital, precum şi laureaţi ai premiului Nobel, eticieni catolici, autorităţi de reglementare, antreprenori din domeniul Internetului şi investitori în capitalul de risc.

"Dezvoltările remarcabile din sfera tehnologiei, în special cele privind inteligenţa artificială, duc la implicaţii din ce în ce mai semnificative în toate domeniile de activitate umană. Din acest motiv, discuţii deschise şi concrete pe această temă sunt necesare acum mai mult ca oricând", le-a spus papa Francisc participanţilor, printre aceştia numărându-se Mitchell Baker, preşedinte executiv al Mozilla, Gavin Corn, director al echipei juridice pentru securitate cibernetică de la Facebook, Jim Welsh, vicepreşedinte al Western Digital şi Reid Hoffman, co-fondator al LinkedIn.

Lumea creștină se cutremură din temelii! Papa, dezvăluire neașteptată: „Acum este momentul...”

Papa Francisc a declarat că tehnologia are nevoie de "principii morale atât teoretice, cât şi practice".

El a avertizat totodată cu privire la pericolele folosirii inteligenţei artificiale "pentru a vehicula opinii tendenţioase şi date false care ar putea otrăvi dezbaterile publice şi chiar manipula opiniile a milioane de oameni, până la punerea în pericol a instituţiilor care garantează coexistenţa civilă paşnică".

"Dacă aşa-zisul progres tehnologic ar deveni un duşman al binelui comun, acest lucru va conduce la o nefericită regresie până la o formă de barbarie dictată de legea celui mai puternic", a subliniat pontiful, conform celor de la Agerpres.

Conferinţa de trei zile de la Vatican are loc pe fondul creşterii spionajului cibernetic, a discursurilor motivate de ură din mediul online şi a folosirii greşite a datelor private.

Rusia a interzis fumatul în balcoanele apartamentelor... Explozii în Afganistan, revendicate de talibani, după deschiderea secţiilor de votare în alegerile prezidenţiale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x