Antena Căutare

Lupta deschisa in Siria: Rebelii au ocupat doua comisariate si au executat partizani ai regimului Assad

Insurgentii din Siria au cucerit doua comisariate de politie si au executat cativa comandanti vinovati de reprimarea manifestatiilor pentru democratie, in orasul Alep. La Cairo, un lider al opozitiei siriene a anuntat ca va forma un guvern in exil.

Rebeli din cadrul Armatei Siriene Libere (ASL) au executat mai multi partizani ai regimului lui Bashar al-Assad la Alep, teatrul unor lupte violente pentru preluarea controlului orasului incepand de la 20 iulie, conform unor imagini filmate de un amator.

In inregistrare apar barbati condusi intr-o piata plina de oameni inarmati care striga "ASL pentru totdeauna"! Rebelii il inconjoara pe unul dintre captivi, care are fata plina de sange si aproape gol, dupa care il pune cu fata la un perete. Altii sunt aliniati alaturi de el, in timp ce luptatorii scandeaza "Allah este cel mai mare". Acestia din urma deschid apoi focul asupra prizonierilor lor, identificati ca fiind membri ai tribului Berri, care participa la lupte alaturi de fortele regimului Bashar al-Assad la Alep (nord).



"Clanul Berri este fidel regimului al-Assad", a declarat Rami Abdel Rahmane, presedintele organizatiei nonguvernamentale (ONG) Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. "Insa nicio lege - internationala sau islamica - nu autorizeaza executarea unui prizonier. Este o crima, o razbunare", a subliniat el. Rami Abdel Rahmane a adaugat ca membrii clanului au ajutat trupele armatei sa reprime revolta de la Alep.

Clanul Berri este de confesiune sunnita, in timp ce regimul al-Assad este dominat de alawiti, o ramura a siitilor. Faptul ca regimul permite acestor clanuri sunnite sa participe la lupte alaturi de armata "inseamna ca vrea sa antreneze tara intr-un razboi civil", este de parere Rahmane.

Haytham Al-Maleh a primit sarcina formarii unui guvern sirian in exil

Disidentul sirian Haytham Al-Maleh, un avocat si un activist pentru drepturile omului in varsta de 81 de ani, a anuntat ca a fost insarcinat cu formarea unui guvern sirian in exil, care va avea sediul la Cairo, relateaza AFP. "Am primit sarcina formarii unui guvern de tranzitie si de a incepe consultarile cu opozitia siriana din exil", a afirmat Al-Maleh, intr-o conferinta de presa organizata in capitala Egiptului.

Haytham Al-Maleh a explicat decizia de formare a guvernului prin temerile privind "un vid politic" in cazul inlaturarii regimului Bashar Al-Assad. "Nu dorim sa ajungem intr-o situatie de vid politic si administrativ", a spus el.

Foto: abc.net.au

Jumatate din populatia Indiei a ramas fara curent electric!... Unul dintre cei mai cunoscuti militanti anti-Putin, Alexei Navalnii, risca ani grei de puscarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x