Antena Căutare

Macron îl propune pe Thierry Breton, CEO-ul grupului Atos şi un fost ministru al Economiei, după respingerea lui Sylvie Goulard în Comisia von der Leyen

Emmanuel Macron l-a propus pe Thierry Breton, CEO-ul grupului Atos şi un fost ministru al Economiei, la funcţia de comisar european, după respingerea lui Sylvie Goulard, a anunţat joi Palatul Éysée, relatează AFP.

”Preşedintele Republicii i-a transmis Ursulei von der Leyen, preşedinta-aleasă a Comisiei Europene (CE), propunerea sa de numire a lui Thierry Breton ca membru al Comisiei Europene”, a anunţat Palatul Élysée.

Principala miză a Parisului - vastul portofoliu al politicii industriale, pieţei interne, domeniului digital, Apărării şi spaţiului - rămâne neschimbat.

Emmanuel Macron a obţinut asigurări din partea Ursulei von der Leyen, precizează preşedinţia franceză.

”Ceea ce mă interesează este portofoliul! Eu m-am bătut pentru un portofoliu”, a strigat Macron, deranjat de respingerea lui Sylvie Goulard la 10 octombrie, pe care a luat-o ca pe o palmă de la parlamentul European (PE).

Viitoarea preşedintă a Comisiei i-a aprobat deja această nouă alegere.

Macron şi von der Leyen ”s-au pus de acord asupra acestui profil în urma unei discuţii anterioare. Dacă propunem acest candidat, el convine”, subliniază Élysée.

Printr-o carieră publică, privată şi politică, şi prin cunoaşterea industriei, Thierry Breton bifează multe cerinţe.

El are ”competenţe solide în domeniile acoperite de acest portofoliu, mai ales industria şi domeniul digital, pentru că a fost ministru al Economiei din 2005 în 2007 şi a deţinut tutela industriei. El a fost de asemenea CEO al unor mari grupuri industriale şi din sectorul Apărării - Thomson, France Télécom, Atos - şi beneficiază de o reputaţie solidă de om de acţiune”, subliniază preşedinţia franceză.

El este cel care, pus la conducerea France Télécom, puternic îndatorat, a redresat acest grup, reducându-i costurile şi a condus la privatizarea acestuia.

Pentru a lăsa timp Franţei - dar şi României şi Ungariei - ai căror candidaţi în Comisie au fost de asemenea respinşi în vederea propunerii unor nume noi, intrarea în funcţie a noii Comisii a fost amânată la 1 decembrie.

Sursa : news.ro

Fenomen neobișnuit în Marea Britanie! Agenția de Mediu anunță stare de alertă din cauza poluării: ”Aveți grijă nu mergeț... Kim Jong Un spune că are o relaţie ”deosebită” cu Donald Trump...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x