Macron îl propune pe Thierry Breton, CEO-ul grupului Atos şi un fost ministru al Economiei, după respingerea lui Sylvie Goulard în Comisia von der Leyen

Emmanuel Macron l-a propus pe Thierry Breton, CEO-ul grupului Atos şi un fost ministru al Economiei, la funcţia de comisar european, după respingerea lui Sylvie Goulard, a anunţat joi Palatul Éysée, relatează AFP.

”Preşedintele Republicii i-a transmis Ursulei von der Leyen, preşedinta-aleasă a Comisiei Europene (CE), propunerea sa de numire a lui Thierry Breton ca membru al Comisiei Europene”, a anunţat Palatul Élysée.

Principala miză a Parisului - vastul portofoliu al politicii industriale, pieţei interne, domeniului digital, Apărării şi spaţiului - rămâne neschimbat.

Emmanuel Macron a obţinut asigurări din partea Ursulei von der Leyen, precizează preşedinţia franceză.

”Ceea ce mă interesează este portofoliul! Eu m-am bătut pentru un portofoliu”, a strigat Macron, deranjat de respingerea lui Sylvie Goulard la 10 octombrie, pe care a luat-o ca pe o palmă de la parlamentul European (PE).

Viitoarea preşedintă a Comisiei i-a aprobat deja această nouă alegere.

Macron şi von der Leyen ”s-au pus de acord asupra acestui profil în urma unei discuţii anterioare. Dacă propunem acest candidat, el convine”, subliniază Élysée.

Printr-o carieră publică, privată şi politică, şi prin cunoaşterea industriei, Thierry Breton bifează multe cerinţe.

El are ”competenţe solide în domeniile acoperite de acest portofoliu, mai ales industria şi domeniul digital, pentru că a fost ministru al Economiei din 2005 în 2007 şi a deţinut tutela industriei. El a fost de asemenea CEO al unor mari grupuri industriale şi din sectorul Apărării - Thomson, France Télécom, Atos - şi beneficiază de o reputaţie solidă de om de acţiune”, subliniază preşedinţia franceză.

El este cel care, pus la conducerea France Télécom, puternic îndatorat, a redresat acest grup, reducându-i costurile şi a condus la privatizarea acestuia.

Pentru a lăsa timp Franţei - dar şi României şi Ungariei - ai căror candidaţi în Comisie au fost de asemenea respinşi în vederea propunerii unor nume noi, intrarea în funcţie a noii Comisii a fost amânată la 1 decembrie.

Sursa : news.ro

Zodii norocoase în ziua de 21 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Nativii se vor bucura de foarte multe surprize frumoase pe tot parcursul zilei. Se anunță o...
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021. Gemenii trebuie să aibă grijă de familie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021 spune că munca grea abia acum începe pentru Gemeni....
Parteneri
Cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților. Concurentele care s-au remarcat prin forță și determinare
Cel de-al patrulea sezon al competiției Asia Express a început și aduce în prim-plan echipe determinate, formate din concurenți unul și unul. Acestea se vor întrece într-o cursă care le va testa la maximum limitele în cursa pentru marele premiu, în valoare de 30 000 Euro. În Asia Express 2021, echipele participante sunt formate din vedete competitive, dornice să iasă din zona de confort. Descoperă cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților.
Catine.ro
Ultimele știri