Macron îşi apără în Israel ”lupta de zi cu zi” împotriva antisemitismului

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a apărat ”lupta de zi cu zi” împotriva antisemitismului, într-un mesaj publicat miercuri, într-o vizită în Israel, cu ocazia comemorării a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist de la Auschwitz, relatează AFP.

”La 75 de ani de la eliberarea supravieţuitorilor de la Auschwitz, cetăţeni ai Franţei şi din alte părţi sunt luaţi ca ţintă pentru că sunt evrei. Această întoarcere a urii bântuie vremurile prezente”, afirmă preşedintele francez în acest mesaj destinat Memorialului israelian al Holocaustului Yad Vashem.

”Port această luptă împotriva antisemitismului zi de zi, urmărindu-l în discursuri, în comportament, pe Internet”, adaugă preşedintele francez, invitând platformele online, dar şi puterile publice, societatea civilă şi indivizii să intervină ”pentru a elimina conţinurile urii”.

”A nu spune nimic, a întoarce privirea înseamnă a fi complice”, subliniază Macron, al cărui text a fost publicat în ebraică miercuri, în Yediot Aharonot, un mare cotidian israelian în ebraică.

Înainte de a asista joi, în compania a aproximativ 40 de lideri străini, la comemorările de la Memorialul Holocaustului Yad Vashem, la Ierusalim, Macron participă la o serie de întâlniri diplomatice.

El s-a întâlnit miercuri cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi urma să se întâlnească cu omologul său israelian Reuven Rivlin, iar apoi cu liderul opoziţiei Benny Gantz.

Macron se întâlneşte de asemenea, la Ramallah, în Cisiordania, cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas.

El urmează totodată se se adreseze comunităţii franceze din Israel, în contextul în care comunitatea evreiască franceză este îngrijorată de o ascensiune a faptelor antisemite în Hexagon.

Sursa : news.ro

Zodii norocoase în ziua de 21 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Nativii se vor bucura de foarte multe surprize frumoase pe tot parcursul zilei. Se anunță o...
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021. Gemenii trebuie să aibă grijă de familie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021 spune că munca grea abia acum începe pentru Gemeni....
Parteneri
Cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților. Concurentele care s-au remarcat prin forță și determinare
Cel de-al patrulea sezon al competiției Asia Express a început și aduce în prim-plan echipe determinate, formate din concurenți unul și unul. Acestea se vor întrece într-o cursă care le va testa la maximum limitele în cursa pentru marele premiu, în valoare de 30 000 Euro. În Asia Express 2021, echipele participante sunt formate din vedete competitive, dornice să iasă din zona de confort. Descoperă cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților.
Catine.ro
Ultimele știri