Macron şi el-Sisi îndeamnă la ”cea mai mare reţinere” în faţa riscului unei ””escaladări militare” în Libia

Preşedinţii francez Emmanuel Macron şi egiptean Abdel Fattah el-Sisi au discutat la telefon despre ”riscurile unei escaladări militare” în Libia şi au îndemnat ”toţi actorii internaţionali şi libieni (...) la cea mai mare reţinere”, a anunţat luni preşedinţia franceză, relatează AFP.

”Ei şi-au exprimat voinţa ajungerii la un acord politic în cadrul ONU, cu respectarea principiilor agreate la Paris, Palermo şi Abu Dhabi, în vederea restaurării unităţii şi suveranităţii depline a Libiei”, adaugă Palatul Elysée.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a deschis joi calea unei intervenţii militare turce directe în Libia, anunţând un viitor vot în Parlament cu privire la trimiterea unor trupe în susţinerea Guvernului de Uniune Naţională (GNA) de la Tripoli în faţa oamenilor celui mai puternic om din estul Libiei, mareşalul Khalifa Haftar.

Cei doi şefi de stat au evocat, de asemenea, situaţia în estul Mării Mediterane şi au ”apreciat că protocolul de acord încheiat între Turcia şi Libia cu privire la delimitarea jurisdicţiilor lor maritime este contrar dreptului mării” şi ”au convenit să rămână în contact strâns cu privire la acest subiect”.

Sursa : news.ro

Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten
Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021. Taurii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodiac....
Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Trei nativi vor fi puși la încercare pe parcursul zilei de astăzi. Trei zodii vor fi ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. Printre acestea se numără nativii din zodia Taurului, din zodia Racului și din zodia Scorpionului. Acești trei nativi vor fi nevoiți să învețe cum să-și depășească problemele cu grație și răbdare.
Catine.ro
Ultimele știri