Antena Căutare

Madrid: Protestele impotriva masurilor de austeritate continua

Spaniolii au iesit iar in strada pentru a protesta impotriva masurilor de austeritate luate de guvern. Manifestantii au denuntat responsabilitatea bancilor si a politicienilor in recesiunea care ii afecteaza.

O mie de manifestanti s-au adunat pasnic pe bulevardul care duce la gara Atocha, scandand sloganuri ca "Bancheri, afara de la putere" sau "Fara munca, fara domiciliu si fara frica".

Este primul protest al acestei toamne in capitala spaniola si cel mai recent dintr-o serie de manifestatii in decursul anului impotriva masurilor de austeritate care au redus salariile, au crescut impozitele si au afectat mai ales saracii, conform manifestantiilor.

"Este furt" declara o protestatara, Emilia Fernandez, in varsta de 58 de ani, de profesie asistenta sociala al carui salariu a fost redus cu 7 la suta. "Noua ne-au taiat salariile dar nu au facut la fel cu cele ale politicienilor", continua ea.

Manifestatiile au fost exacerbate de posibilitatea ca Spania sa solicite o garantie internationala pentru a isi putea plati datoriile.

"Nu este vorba de o garantie ci de un cadou pentru politicieni care le va permite sa ne controleze si sa ne fure mai bine", ataca Fernandez.

Manifestatia de sambata a fost organizata de Miscarea 15 mai, formata in 2011 in urma valului de proteste care a izbucnit la Madrid.

Manifestantii s-au oprit in fata ministerului Sanatatii pentru a protesta fata de reducerea bugetului sanatatii. Acestia si-au exprimat intentia de a se opri si in fata altor locatii oficiale pe traseul catre Puerta del Sol, centrul simbolic al miscarii.

Sursa: Antena3

FOTO: EPA / Intact Images

Apple cere despagubiri suplimentare de 707 milioane de dolari de la Samsung... Trei romani au jefuit un automat de poker din Italia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x