Antena Căutare

MAE: Cei doi romani rapiti in India au fost eliberati. Ei vor pleca astazi spre Romania

Cei doi cetateni romani care ar fi fost lipsiti de libertate in statul Kerala, din sudul Indiei, sunt in momentul de fata in libertate, a anuntat, vineri seara, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Eliberarea romanilor a fost posibila cu sprijinul MAE, al Serviciului Roman de Informatii, al Politiei Romane si al consulului onorific al Romaniei din Chennai.

Romanii eliberati vor pleca din India sambata dimineata si vor beneficia pe tot parcursul calatoriei de intoarcere in Romania de protectie consulara din partea misiunilor diplomatice si oficiilor consulare romane. "Ministerul Afacerilor Externe a informat si mentine contactul permanent cu familiile celor doi cetateni romani", se arata in comunicatul transmis de MAE.

Unul din cei doi romani sechestrati in India este Ioan Hantar, patronul unei firme de resapat cauciucuri din judetul Suceava, iar celalalt barbat ar fi un angajat al societatii lui Hantar, afirma surse apropiate omului de afaceri.

Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a relatat, vineri, ca in urma cu o zi Ambasada Romaniei la New Delhi a fost sesizata de o firma din Romania ca doi angajati ai sai, cetateni romani, au fost retinuti de autoritatile de control pe un aeroport din Sudul Indiei.

Sursa: Antena3.ro

Alegerile prezidentiale din SUA. O fetita plange in hohote pentru ca s-a saturat de "Bronco Bamma" si Mitt Rom... Alimentarea cu energie electrica a fost reluata vineri seara pentru 100.000 de abonati din Manhattan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x